Coneixem+la+vida+dels+Balears+que+viuen+al+cor+de+la+Uni%C3%B3+Europea%2C+la+ciutat+de+Brussel%C2%B7les

05 02 2024

Coneixem la vida dels Balears que viuen al cor de la Unió Europea, la ciutat de Brussel·les

El presentador Patrick Asensi arriba a Brussel·les per endinsar-se a la vida dels illencs que viuen allà i conèixer amb ells els monuments més impactants i les tradicions de la ciutat del xocolata i del còmic.

Ens trobarem amb na Cristina per veure com és la vida d’aquesta doula palmesana que va anar a Brussel·les per uns mesos i que ja porta 20 anys. Amb ella coneixerem els carrers modernistes i la Brussel·les més íntima, que li recorden a la seva barriada, l’emblemàtica barriada de Santa Catalina de Palma.

Visitarem a en Xesc, un palmesà que actualment està doctorant a la ciutat i que té el somni de fer feina a les institucions europees. Amb ell coneixerem dos dels museus més visitats: la Casa de la Historia Europea i el Museu del Còmic, ja que personatges com Tintin, Lucky Luke o els Barrufets són d’autors belgues.

Na Caterina és pollencina, advocada i practicant a l’oficina del GOIB a Brussel·les. Ha quedat tan enamorada de la ciutat que vol quedar-se molt de temps, dedicada a les qüestions europeistes. Amb ella coneixerem quin preu té la vida a la ciutat i quina és la relació amb altres europeus de la seva edat que fan feina allà.

Na Sílvia és de Es Castell a Menorca i començarà aviat a fer feina a l’Oficina Permanent espanyola de representació europea a l’ambaixada. Especialitzada en dret europeu, conec molt bé el Parlament Europeu. Ens mostrarà els seus secrets i perquè aquesta ciutat

Amb tots ells ens aproximarem a la vida a Brussel·les, la ciutat que exhibeix amb orgull el seu paper de capital europea a través d’una ostentació arquitectònica que dona cabuda a les institucions de la Unió, i el lloc a on els balears han trobat la seva segona casa, sense oblidar les sevs arrels illenques.

Recupera el programa complet al nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/illencspelmon/t1e12Coneixem Viena de la mà dels nostres ‘Illencs pel món’


Illencs pel món’ viatja a Amsterdam per conèixer com és la vida dels balears a la ciutat dels tulipes


Copenhague, la ciutat més feliç del món


Martin i Toni, dos illencs a Oslo, reben per Nadal la visita sorpresa dels seus familiars