X

Desconvocada la vaga de serveis de terra als aeroports d’Aena prevista per al pont de desembre

La suspensió de les vagues convocades per als dies 5 i 10 ha derivat de la reunió entre UGT i Aena aquest dimecres al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge

29/11/2023

Desconvocada la vaga de serveis de terra als aeroports d’Aena prevista per al pont de desembre

La vaga convocada per als treballadors del servei de terra en els aeroports d’Aena per als dies 5 i 10 de desembre ha estat desconvocada aquest dimecres. La suspensió de la convocatòria s’ha produït després d’una reunió entre el sindicat UGT i Aena al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge.

El sindicat UGT va convocar aquesta vaga per als treballadors dels serveis de handling en protesta per la situació generada després de la resolució del concurs per a aquest servei. El sindicat assenyalava que la situació generada pel fons del concurs “no ha fet més que aixecar més incertesa” sobre l’estabilitat laboral del sector.

UGT subratllava, en el moment en el qual va anunciar la convocatòria, que Aena continuava “sense establir un compromís real, concret i clar” sobre com actuar davant les situacions d’incompliment del conveni, limitant-se a ser “un gestor d’adjudicacions”.

Així, al·legava que en els últims 7 anys s’han produït “una sèrie d’incompliments en matèria laboral per part de totes les empreses, que s’han reflectit en milers de demandes, conflictes col·lectius i convocatòries de vaga”. A més, destaquen que s’han adjudicat llicències a empreses que “ja incomplien el conveni laboral”.

Notícies relacionades >

29/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris