X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 55: ERTOs fins al 30 de juny

Si finalment els òrgans de direcció dels agents socials donen el vistiplau, no és descarta que la mesura s'aprovi al Consell de Ministres extraordinari que se celebra avui mateix per aprovar la pròrroga de l'estat d'alarma

08/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 55: ERTOs fins al 30 de juny

EFE

El Govern central ha aconseguit un principi d’acord amb els agents socials per allargar els ERTOs fins al 30 de juny. Un principi d’acord amb l’Executiu de Pedro Sánchez en una reunió que ha durat gairebé 12 hores. El text haurà de ser ratificat per les diferents organitzacions tant sindicals com empresarials. Per això la patronal empresarial i el sindicats UGT i CCOO reuneixen a la seva executiva avui matí. Si finalment els òrgans de direcció dels agents socials donen el vistiplau, no és descarta que la mesura s’aprovi al Consell de Ministres extraordinari que se celebra avui mateix per aprovar la pròrroga de l’estat d’alarma.

PLA DE DESESCALADA: 

Sanitat comença a decidir avui quines seran les comunitats que a partir de dilluns passaran a la fase 1. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, es reunirà avui capvespre amb els consellers autonòmics..

Tot i entrar en aquesta fase, els hotels turístics de les Illes continuaran tancats a partir de dilluns . L’actual situació i les mesures de seguretat però sobretot, la restricció als ports i aeroports, fan inviable, de moment, la seva reobertura.

Així ho ha confirmat fa uns minuts a l’Informatiu Matí la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, qui reconeix que si no hi ha una flexibilització dels ports i aeroports de les Illes, no té sentit obrir. En aquesta línia, ha avançat que a partir de l’1 de juliol hi ha touroperadors disposats a reprendre l’activitat però la tornada a la normalitat depèn de molts de factors.
Maria Frontera: “No hi ha cap hotel que tengui previst obrir a partir de dilluns”

CASOS DE COVID-19:

Nova defunció per Covid-19. Menorca ha registrat aquest dijous capvespre la dotzena mort des de l’inici de la pandèmia. Es tracta d’un home de 72 anys amb patologies prèvies que portava setmanes ingressat a l’Hospital Mateu Orfila de Maó. És la primera mort que es registra a l’illa des del 28 d’abril. A l’espera de l’actualització del balanç de contagis, a hora d’ara resten 5 pacients ingressats i un total de 9 casos actius.
Les Illes superen la barrera dels 200 morts en sumar-ne dos més en les darreres hores

BARS I RESTAURANTS DE PALMA:

L’Ajuntament de Palma permetrà que les terrasses dels bars i restaurants ocupin places d’aparcament que estiguin situades davant el seu local. Una mesura temporal amb la qual Cort vol facilitar que els establiments es puguin adaptar a les mesures de distanciament social. I que ha topat amb el desacord de l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de la CAEB, que diu no s’ha consensuat.

La mesura entrarà en vigor a la fase 1 i s’aplicarà mentre duri el distanciament social i les restriccions d’aforament. Tots els establiments que tenguin una zona d’aparcament devora poden demanar la instal·lació de terrasses.Tendran resposta en un màxim de 48 hores. Hi haurà limitació d’espai, probablement de 3 o 4 places d’aparcament davant la façana del local i, en qualsevol cas, no es pagarà cap taxa d’ocupació de la via pública.

De forma independent, l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de la CAEB i Autoritat Portuària han acordat permetre també l’ampliació de les terrasses que gestiona l’entitat. Per tant, les terrasses del Passeig Marítim de Palma, la badia d’Alcúdia, Maó i Eivissa entre d’altres podran també ocupar més espai de la via pública.

TRANSPORTS:
A partir de dilluns, l’empresa municipal de transports de Palma ampliarà el servei dels trams de les línies 9, 11, 3 i 22. Ara bé seran els usuaris els que hauran de demanar amb antelació el bus. Els usuaris podran sol.licitar els viatges a través d’una aplicació mòbil o per via telefònica. L’ usuari s’ha desplaçar a l’aturada indicada amb cinc minuts d’antelació. L’objectiu és poder augmentar el servei de bus de Palma a un 80%. És a dir es destinaran vehicles per fer els trajectes que podran anar a la meitat de la seva capacitat cm indiquen les normes sanitàries.

08/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris