Diari de l'estat d'alarma

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 78: Brot de coronavirus a Palma amb 11 persones contagiades asimptomàtiques

Onze membres d'una mateixa família s'han contagiat entre els quals hi ha dos menors d'edat. La majoria estan ingressats a l'hospital de Son Llàtzer i, de moment, tots es troben asimptomàtics

Hospital Son Llàtzer (Palma)


Identificat un brot de coronavirus a Palma després de dies amb una evolució positiva de la pandèmia. Onze membres d’una mateixa família s’han contagiat entre els quals hi ha dos menors d’edat. La majoria estan ingressats a l’hospital de Son Llàtzer i, de moment, tots es troben asimptomàtics.

Augmenta la demanda als laboratoris privats per fer els tests d’anticossos de coronavirus. Les proves es poden fer per 40 o 60 euros. Això sí, Sanitat exigeix una prescripció mèdica.
Els experts alerten que no totes les proves tenen la mateixa fiabilitat. El laboratori especialitzat en Biologia Molecular de la Clínica Rotger fa cada dia 300 tests d’anticossos de coronavirus.

FASE 3:

El pas a la Fase 3 de la desescalada generarà canvis importants a empreses i treballadors. S’hauran d’aplicar protocols de reincorporació presencial als llocs de feina; això sí, amb tota garantia de seguretat i horari esglaonat. La mesura pot afectar els empleats en grups de risc que, per exemple, d’estar de baixa poden passar a fer teletreball. Embarassades, majors de 60 anys, diabètics, o d’altres malalts, són alguns dels empleats que han necessitat mesures de prevenció de riscos laborals.
Es comencen a reincorporar a la feina els treballadors especialment sensibles a la COVID-19

PLATGES OBERTES:

Primer cap de setmana de platges obertes a Mallorca, Eivissa i Menorca i les distàncies de seguretat s’han respectat a gran part de les balear. Amb tot, la gran afluència d’usuaris ha obligat a tancar els accessos a les platges de Cala Bassa, a Eivissa i d’Illetes, Cala Buguenvíl·lea i Cala Comtessa a Mallorca.
Gran afluència a les platges de Palma

Aquest primer dissabte de lliure accés a prendre el sol i fer un capfico, hi ha hagut normalitat i espai de sobres a les platges més grosses. En canvi, a platges més petites com la d’Illetes, sí que l’afluència de gent ha causat alguns problemes.

AJUDES ECONÒMIQUES:

El Govern estudia com adaptar la Renda Social Garantida després que l’executiu central hagi aprovat l’Ingrés Mínim Vital. La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, assegura que l’ajuda autonòmica no desapareixerà. La crisi del coronavirus ha disparat la sol·licitud d’ajudes i, també, la solidaritat.

TURISME:

Els passatgers internacionals que arriben a Espanya encara han de fer una quarantena de dues setmanes. Fins ara, els aeroports de les Illes ja han rebut 645 viatgers d’ençà que va entrar en vigor la mesura fa mig mes. Deu d’aquests viatgers volaven amb destinació a l’Aeroport d’Eivissa i la resta, al de Palma. El dia de més activitat a Son Sant Joan va ser diumenge passat, quan 87 persones van haver d’estar en quarantena. El Govern central fa comptes retirar aquesta obligació a partir de dia primer de juliol.

La companyia aèria Blinter ha anunciat que a partir d’el pròxim 1 de juliol tornarà a volar a totes les connexions aèries entre Balears, Canàries i la península. D’aquesta manera, la companyia de bandera canària es proposa contribuir a la recuperació del sector turístic.


El Centre Coordinador de la Covid-19 identifica 10 casos positius asimptomàtics a partir d’un primer confirmat amb patologia respiratòria

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 99: Benvinguda “nova normalitat”

Francina Armengol ha assegurat que el pla que ha impulsat el Govern per a aquesta fase compagina la seguretat sanitària i la recuperació econòmica i social

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 98: últim dia de l’estat d’alarma

Demà diumenge, les Balears entren a la nova normalitat després de tres mesos i set dies de restriccions

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 97: El Govern presenta avui el pla de la “nova normalitat” per a Balears

Aquest divendres continua l'arribada de visitants alemanys. El pla pilot s'ha vist reforçat amb deu vols més, que farà que...

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 96: El turisme rebrà una injecció addicional de 4.262 milions d’euros

Part dels doblers són per donar suport als empresaris i impulsar una estratègia de màrqueting