Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
La Xina és el major emissor de turistes a l'estranger, amb prop de 150 milions de persones a l'any, i és una peça clau per al sector turístic espanyol
Xinesos arribant a l'estació de tren de Beijing, a la Xina. / WU HONG
19Prop d’un centenar de xinesos arriben cada hora a Espanya per fer turisme, principalment a Madrid i Barcelona, i gastar una mitjana d’una mica més de mil euros cadascun, una injecció per a l’economia espanyola que enguany previsiblement es veurà afectada per la crisi del coronavirus de Wuhan.
La Xina és el major emissor de turistes a l’estranger, amb prop de 150 milions de persones a l’any, i és una peça clau per al sector turístic a Espanya, on la despesa acumulada d’aquests turistes el 2018 va aconseguir els 1.333 milions d’euros, segons l’Institut de Turisme d’Espanya (Turespaña).
No obstant això, l’estimació que fa l’Associació de Turisme España-Xina (Atec) de 2019 és que aquesta xifra fregui els 1.675 milions d’euros, amb un total de 896.610 arribades de ciutadans xinesos fins a Espanya.
Gran part d’aquests ciutadans arriben fins a Espanya amb avió. Segons les dades facilitades per AENA, el 2019 el nombre de passatgers xinesos que van entrar al país per les seves instal·lacions va ascendir el 2019 a 521.354.
La despesa mitjana per turista xinès a Espanya se situa en 1.086 euros, segons l’última Enquesta de Despesa Turística (Egatur) corresponent al mes de novembre de 2019.
Només en compres, i segons Planet, empresa especialitzada en la devolució de l’IVA a turistes estrangers, es gasten una mitjana de 558 euros (dades de novembre de 2019). D’aquesta quantitat, el 47% és en productes de luxe, el 20% en grans magatzems, el 8% en rellotges i joieria i el 5% en roba de moda.
De fet, El Corte Inglés des de 2018 té incorporats en tots les seves terminals de pagament els sistemes de Wechat i Alipay. Aquesta última és la major plataforma de pagament per mòbil de la Xina, amb l’objectiu de facilitar els pagaments dels turistes xinesos.
Segons les últimes dades de Turespaña, les destinacions preferides per part dels turistes xinesos van ser Catalunya, triat pel 46%, seguida de Madrid (32%) i Andalusia (16%).
Segons aquesta mateixa font, el 56% dels turistes xinesos que van visitar Espanya el 2018 es van decantar per fer-ho de manera independent, és a dir, sense un paquet turístic, la qual cosa suposa un canvi rellevant respecte d’anys anteriors.
Els turistes xinesos passen una mitjana de 10 dies a Espanya, segons les dades que aporta Chinespain, empresa dedicada a millorar la captació i l’experiència dels turistes xinesos a Espanya. El 89% decideix allotjar-se en hotels. De fet, durant els nou primers mesos de 2019, les pernoctacions hoteleres del mercat xinès van créixer un 22,4%, segons l’INE.
La principal motivació que va empènyer els turistes xinesos a visitar Espanya va ser l’oci (88%), encara que els viatges de negoci, segons Turespaña, també van mostrar un pes relatiu (10%).
El primer cas de coronavirus a Espanya es confirma a La Gomera
Què és el coronavirus i com evitar-ho
El coronavirus es propaga a al sudest asiàtic, Oceania, Europa i Amèrica
L’OMS declara l’estat d’emergència internacional a causa del coronavirus
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Es tracta del projecte que coordinarà Inca Mallorca Solidària i que està previst que al llarg d'un any es facin les feines fetes per voluntaris
Redueix a 80 i 130 els cavallers de la colcada i no permetrà inscriure pagesos menors de 14 anys
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia