Un home apunyala i mata una dona mentre conduïen, davant la seva filla, a Palma
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
La investigadora Isabel Sola explica que ja han mantingut contactes amb farmacèutiques per comercialitzar el producte
14El Consell Superior d’Investigacions Científiques fa proves per aconseguir que la vacuna espanyola contra la Covid pugui ser comercialitzada a gran escala. El preparat del CSIC avança de manera lenta i, de moment, no s’ha començat a provar en simis ni humans. El seu gran avantatge és que és intranasal i això evitarà que el virus entri dins l’organisme i la població es pugui contagiar. A més, protegirà contra les noves variants.
Hi ha vacunes intranasals per a altres malalties, però en tractar-se d’una tecnologia més complexa, fa que la seva elaboració sigui més llarga. En declaracions a IB3 Ràdio, la viròloga del CSIC, Isabel Sola, es mostra cautelosa i no sap si el 2023 la vacuna es podrà comercialitzar. “En aquest moment, s’estan fent modificacions perquè el preparat pugui ser comercialitzat a gran escala i han iniciat contactes amb farmacèutiques, però no puc avançar els noms d’aquestes companyies per motius de confidencialitat”, detalla Sola.
La vacuna del CSIC es troba en una fase preclínica avançada. Això vol dir que s’ha provat amb ratolins, però encara no amb humans. “Aquesta etapa del procés és finançada pel CSIC i el Ministeri de Ciència, però una vegada superada aquesta fase amb èxit, haurem de cercar més finançament”, detalla la científica.
Un dels punts interessants de la vacuna del CSIC és que també protegirà la població de les diferents variants més contagioses que van apareixent de la Covid. Això serà possible, ja que el preparat té la informació de la proteïna de l’espícula i altres proteïnes. Aquesta informació és molt efectiva contra el virus. Així ho demostren les proves que Isabel Sola ha fet als ratolins: el cent per cent dels animals sobreviuen i tenen una bona resposta cel·lular.
Isabel Sola ha parlat a IB3 Ràdio sobre l’evolució de la pandèmia i recorda que “la Covid no s’ha acabat, per això crec que és important que la població que cerqui un equilibri entre recuperar la vida i cuidar la salut de tots, sobretot dels vulnerables“.
Isabel Sola: “El final de la pandèmia dependrà del fet que no apareguin variants més virulentes”
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista
Els populars neguen una negociació amb Vox en matèria lingüística per poder aprovar els pressupostos de 2025