El+fill+de+l%26apos%3Bescriptor+Robert+Graves+descriu+la+serra+de+Tramuntana+a+trav%C3%A9s+de+les+persones+que+hi+viuen

23 02 2024

El fill de l’escriptor Robert Graves descriu la serra de Tramuntana a través de les persones que hi viuen

‘Mallorca és el paradís, si ets capaç de suportar-ho’, li va dir l’escriptora americana Gertrude Stein, enigmàticament, al meu pare, el poeta i autor Robert Graves, l’any 1929. Ell acabava de deixar Anglaterra i cercava un indret on establir-se. Al cap de poques setmanes ja havia descobert aquest racó del paradís, just aquí, a la Tramuntana.

Així comença aquest documental, ‘La Serra de Tramuntana, Mallorca. Paisatge humà‘, conduït per William Graves, fill de l’escriptor Robert Graves, que té com a objectiu descriure la serra de Tramuntana a través de les persones que hi viuen.

Un paisatge modelat per l’home de manera molt intensa, que testimonia una continuada interacció entre l’home i la naturalesa durant molts de segles. Aquesta simbiosi quasi perfecta entre l’ésser humà i la naturalesa és el principal motiu per què la serra de Tramuntana és, des de l’any 2011, patrimoni de la humanitat en la categoria de paisatge natural.

Mira aquest documental al nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/play/tv/documentals/e23‘A muntanya’ sobre la serra de Tramuntana


La serra de Tramuntana