%E2%80%98A+muntanya%E2%80%99+sobre+la+serra+de+Tramuntana

20 02 2024

‘A muntanya’ sobre la serra de Tramuntana

‘A muntanya’ sobre la serra de Tramuntana

Juliette esdevé un dels protagonistes de la segona temporada

Fernando Fortuny mostra com ha fet compatible agricultura i negoci d’esdeveniments perquè Coma-sema tengui continuïtat. Un grup de barranquers de Biniaraix capolen la llenya de les oliveres que Juliette ha esbrancat. El propietari dels Horts es retroba amb l’antic amo de la possessió. A cala Tuent, Llorenç i Biel, des Racó de sa Calobra, encenen la torre del Forat en favor dels drets humans.

IB3 Televisió estrena la segona temporada de la sèrie documental ‘A Muntanya’. En el decurs de tres capítols, coneixerem diversos testimonis de persones que han triat viure a la serra de Tramuntana. Va començar dia 30 de gener, a les 22.15 h. Està produïda per IB3 i Satisfactoria, ambamb la col·laboració del Consorci de la Serra de Tramuntana, del Consell de Mallorca.

La sèrie recull el testimoni de persones que han triat viure a la serra de Tramuntana i com les seves vides es dediquen al manteniment del territori, el paisatge i el patrimoni arquitectònic. Alhora, ‘A muntanya’ mostra com, amb enginy i innovació, fan que aquesta terra sigui econòmicament rendible i un atractiu per als mateixos residents de les Illes i per als visitants de fora.

Els tres capítols mostren per què els personatges protagonistes han triat viure a finques i possessions de muntanya, i com la seva tasca diària es veu trasbalsada per la destrossa de Juliette. Les propietats que apareixen a ‘A muntanya’, de Calvià fins a Pollença, tenen una extensió variable. N’hi ha que tenen centenars de quarterades, mentre que d’altres just en són unes quantes.

Els tres capítols mostren com l’activitat de les finques es vincula amb la vida dels seus propietaris. En el quart capítol, Colau i Josep expliquen per què han deixat la feina al turisme per posar una formatgeria amb més de cent cabres a la Plana, Pollença. A Lassarell Miquel Àngel March i la Secció de Muntanya del Club Pollença recuperen un camí engolit per la vegetació. A Son Cocó, dins Alaró, es mostra la producció d’aigua embotellada. I al coll Gomà, a Calvià, un projecte sostenible en vol recuperar la pastura.

El pots mirar al nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/amuntanya/t2e1

En el cinquè capítol, els alemanys Rolf i Heidi, propietaris de Fartàritx des Racó, es veuen sorpresos per la neu, que fa una gran destrossa als seus arbres. Llorenç i Biel, des Racó de sa Calobra, expliquen l’evolució del llogaret de sa Calobra, a Escorca. Xesc Sans, de Can Ros, té cura del patrimoni centenari d’aquesta finca de Calvià. I Tonina Bergas explica com va néixer la seva afició de córrer dins la neu.

Recupera el programa complet a IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/amuntanya/t2e2

I al sisè capítol, Fernando Fortuny mostra com ha fet compatible agricultura i negoci d’esdeveniments perquè Coma-sema tengui continuïtat. Un grup de barranquers de Biniaraix capolen la llenya de les oliveres que Juliette ha esbrancat. El propietari dels Horts es retroba amb l’antic amo de la possessió. A cala Tuent, Llorenç i Biel, des Racó de sa Calobra, encenen la torre del Forat en favor dels drets humans.

No et perdis el darrer episodi de la segona temporada: https://ib3alacarta.com/tv/amuntanya/t2e3‘El mecanisme invisible’, un documental sobre la importància de les abelles en la vida dels humans


El documental ‘Pedreres de marès’ ja està disponible a IB3 a la carta


Arxipèlag Blau, disponible a la carta


La serra de Tramuntana


La Serra de Tramuntana, Mallorca. Paisatge humà