X

La posidònia de Ses Covetes s’ha retirat amb l’autorització de Medi Ambient

El GOB havia denunciat que l'excavadora retirava posidònia sense permís

12/08/2019

La posidònia de Ses Covetes s’ha retirat amb l’autorització de Medi Ambient

11

L’entitat ecologista el GOB ha denunciat aquest matí la retirada amb grua de posidònia a la platja de Ses Covetes. Asseguren que no hi ha una autorització de Medi Ambient per executar les tasques de recollida d’aquesta alga. A més afirmen que s’està retirant posidònia llevant-la de dins l’aigua, fet que prohibeix el Decret de Posidònia de les Illes Balears.

La Conselleria de Medi Ambient, per la seva banda, ha assegurat que les tasques compten amb autorització de dia 26 de juliol i que s’ha fet sota la supervisió de dos Agents de Medi Ambient. També han explicat que en cap cas s’està retirant alga humida. La feina s’ha fet a instàncies de l’empresa concesionària de la platja.

Des de SOS Posidònia han publicat un tuit amb el punt del Decret per a la conservació de la Posidònia oceànica a les Illes on s’especifica que aquesta no es pot retirar de la zona de la platja submergida de Ses Covetes i han adjuntat una imatge de la grua on es veu la retirada aquest matí de l’alga submergida dins la mar.

D’altra banda els ecologistes han demanat una còpia de l’informe remès per la Direcció General d’Emergències i Interior de  la Conselleria de Medi Ambient segons el qual l’acumulació de restes de posidònia a les platges de Sa Ràpita i les Covetes posen en risc la integritat física dels banyistes perquè dificulta l’accés a la mar i la tasca dels socorristes. El GOB insta a la consellera Isabel Castro a donar explicacions sobre l’emissió d’aquest document.

“No podem acceptar que es consideri que l’acumulació natural de posidònia a la costa suposa un risc per a les persones i que en conseqüència s’hagi de retirar. Aquesta situació forma part de la dinàmica natural de les platges de la Mediterrània”, afirmen en nota de premsa, i afegeixen que la retirada d’aquestes restes durant molts anys té relació amb la important pèrdua d’arena de moltes platges de Mallorca. “Si Emergències considera que la posidònia acumulada a les platges naturals suposa un risc real per als banyistes, el que hauria de fer és instar a la prohibició del bany, de la mateixa manera que es desaconsellen o prohibeixen altres usos al medi natural quan es considera que hi ha risc per als ciutadans. Evidentment consideram que això no cal en aquest cas, i que el que està absolutament fora de lloc és aquest informe”, conclou el GOB.
El Govern aprova el decret de posidònia, que entrarà en vigor diumenge 
Agents de Medi Ambient: “El decret de posidònia no es compleix per una manca absoluta de mitjans”

12/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT