X

El PSIB demana que Prohens dimiteixi si la reclamació per les màscares ha caducat

El PP exigeix explicacions a Armengol "o que no continuï ni un minut més en el càrrec"

01/03/2024

El PSIB demana que Prohens dimiteixi si la reclamació per les màscares ha caducat

El portaveu parlamentari socialista, Iago Negueruela, aquest divendres al Parlament. / EUROPA PRESS

El portaveu del PSIB-PSOE al Parlament, Iago Negueruela, ha demanat la dimissió de la presidenta del Govern, Marga Prohens, si la reclamació de devolució de 2,6 milions d’euros a l’empresa ara investigada per l’Audiència Nacional que va subministrar màscares al Govern ha caducat, segons recull el sumari. Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PP, Sebastià Sagreras, ha exigit a Armengol que “doni explicacions” sobre la compra de les mascaretes “o no pot continuar ni un minut més en el càrrec”.

Per una banda, Negueruela ha dit que “el que hem conegut és que la trama es posa en contacte amb Tellado i amb Balears, diuen que està tot arreglat, i Prohens no ha dit què significa quan una persona en una gravació diu que està tot arreglat”, ha dit el socialista, en declaracions als mitjans al Parlament, després de l’acte institucional del Dia de les Illes Balears. Segons Negueruela, la petició d’explicacions del PP a l’expresidenta del Govern i actual presidenta del Congrés, Francina Armengol, és “una ofensiva del PP per a tapar el que es veu en el sumari”. Negueruela ha defensat que el Govern d’Armengol “va reclamar a una empresa i es va deixar l’expedient al següent govern”, per la qual cosa, si finalment l’expedient ha caducat, “la que ha de dimitir és Prohens perquè està mentint per a tapar el que ha succeït”.

Per l’altre costat, Sagreras considera que “hi ha massa ombres de dubte que afecten la compra de màscares i Armengol”, entre les quals ha esmentat que el Govern que presidia va comprar “en l’entorn de l’exministre Ábalos màscares defectuoses que no servien, van deixar que caduquessin, mai no van reclamar la devolució dels imports i van enganyar la UE perquè pagués les màscares”. El portaveu popular ha cridat l’atenció sobre el fet que el Govern anterior va certificar la recepció de les màscares el 2020 i que el procediment havia estat correcte. “Són massa dubtes”, ha recalcat. “Els espanyols mereixem respostes o Armengol no pot continuar com a presidenta del Congrés dels Diputats”, ha afirmat.

Sagreras ha afirmat que “en cap moment els responsables del nou Govern s’han reunit amb ningú que tingui a veure amb aquesta trama socialista”, i sobre el que recull el sumari que membres de l’empresa investigada s’haurien reunit amb el portaveu del PP Miguel Tellado, ha explicat que l’UCO de la Guàrdia Civil ja ha comprovat que el dia d’aquesta suposada reunió Tellado estava en una concentració convocada pel PP.

Notícies relacionades >

01/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris