X

Prohens lamenta que el Govern d’Armengol “no va reclamar tot d’una” les mascaretes “fraudulentes”

En una altra entrevista, pel Dia de les Illes Balears, la presidenta del Govern exigeix explicacions a Armengol pel cas Koldo o que deixi el càrrec

01/03/2024

Prohens lamenta que el Govern d’Armengol “no va reclamar tot d’una” les mascaretes “fraudulentes”

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha lamentat, en una entrevista al programa ‘Al Dia’ d’IB3 Ràdio, que l’anterior Govern, que presidia Francina Armengol, “no va reclamar tot d’una” les mascaretes fraudulentes que, després de comprar-les, va entregar l’empresa Soluciones de Gestión, investigada per l’anomenat cas Koldo.

La també líder del PP a les Balears, en una altra entrevista, al programa ‘Herrera en Cope’, ha exigit a Armengol explicacions per la seva vinculació amb el cas “perquè, en cas contrari, no pot continuar ocupant el seu càrrec” com a presidenta del Congrés. “Ja són massa ombres i dubtes”, ha dit Prohens. “Els espanyols no mereixen que la tercera autoritat de l’Estat estigui implicada en una trama corrupta”, ha informat el PP en un comunicat. “Durant tota la setmana he estat prudent davant totes les informacions que apareixen diàriament en els diferents mitjans de comunicació nacionals, he ofert col·laboració i he exigit resposta”, ha dit Prohens, que ha afegit que la presidenta del Congrés ha mentit després de sis dies en silenci: “Les úniques afirmacions que ha fet són falses i li ho hem desmuntat amb documents”.

El Govern va comprar en 2020 màscares per 3,7 milions d’euros a l’empresa Soluciones de Gestión, investigada per l’Audiència Nacional pel presumpte cobrament de comissions il·legals. La presidenta balear ha lamentat la gravetat de les informacions i ha recordat que existeix “un certificat d’idoneïtat per a poder pagar les màscares fraudulentes amb fons europeus”. Ha assenyalat que l’exministre, José Luis Ábalos “ha admès que a Balears hi ha hagut un perjudici per als ciutadans”. “Ens hem personat en la causa per a poder reclamar per la via penal la totalitat de l’import pagat per les màscares ‘fake'”, ha recordat la presidenta Prohens. “Arribarem fins al final perquè veiem que es va ocultar informació a la Guàrdia Civil i que hi havia una intenció de mentir sobre la idoneïtat de les màscares i existia recel a reclamar a l’empresa”, ha afegit. Segons Prohens, el Govern va reclamar a l’agost la devolució d’un sobrecost de 2,6 milions d’euros a l’empresa Soluciones de Gestión, perquè les màscares contractades eren FFP2, però les que va enviar van ser considerades quirúrgiques.

Notícies relacionades >

01/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris