El+%26apos%3BCan%C3%A7oner+popular+de+Mallorca%26apos%3B+del+pare+Rafel+Ginard%2C+a+%26apos%3BEmplatam%26apos%3B

20 02 2023

El ‘Cançoner popular de Mallorca’ del pare Rafel Ginard, a ‘Emplatam’

El patrimoni oral mallorquí és ric en paraules i expressions que en el pla encara segueixen molt vives, i és precisament a Sant Joan on trobam el Museu de la Paraula, és a la casa del pare Rafel Ginard.

Rafel Ginard era un folklorista, nascut a Sant Joan, va créixer aquí fins als 14 anys, i arran de la seva tasca com a folklorista i recopilador de cançons a través del seu “Cançoner popular de Mallorca”, un recull integrat per més de 15.000 cançons tradicionals mallorquines, o també del calendari folklòric. Se li ha dedicat aquest museu, per la importància de recollir totes aquestes cançons, dites i tota la informació que reflectia la Mallorca dels anys 50, una societat completament diferent.

Victòria Parra, tècnica del Museu de la Paraula Rafel Ginard, ens fa una visita guiada per conèixer tots els detalls d’aquesta casa.

Recupera el darrer programa al servei a la carta: Emplatam – Sant Joan 

Emplatam és un programa on s’entremescla la gastronomia, el producte local, el paisatge, l’artesania, el comerç de proximitat, l’emprenedoria, la cultura, la diversitat generacional i el patrimoni dels pobles del Pla de Mallorca. S’emet els dimarts a les 22.15 h a IB3 Televisió.Dimonis i dimoniones d’Ariany, els coneixem a ‘Emplatam’