X

“Els nous protocols d’Educació només cerquen compensar la falta de polítiques de conciliació”

La Unió Obrera Balear critica el nou sistema de quarantenes a les aules i les dificultats que tenen els professors per demanar reduccions de jornada 

13/01/2022

“Els nous protocols d’Educació només cerquen compensar la falta de polítiques de conciliació”

La Unió Obrera Balear (UOB) d’Ensenyament ha mostrat el seu rebuig a la modificació respecte a les quarantenes a les aules, que estableix que només es faci a partir dels cinc casos positius o el 20 % de l’alumnat d’una mateixa classe amb contagis, “davant les particularitats de la variant òmicron, entre les quals destaca la seva facilitat de contagi”.

Segons han considerat aquest dijous, aquesta modificació, “més enllà d’obeir a criteris sanitaris, cerca compensar la inacceptable falta de polítiques en matèria de conciliació familiar que hi ha en el règim general dels treballadors”. Així mateix, han criticat que el professorat de Balears amb fills confinats “només té la possibilitat de demanar reduccions de jornada al 50 o al 100% de manera no remunerada”.

D’altra banda, han mostrat la seva “preocupació” per les instruccions respecte a la distància de seguretat, “que en molts casos serà impossible davant la falta d’espai disponible i les ràtios actuals”.

En aquest sentit, han lamentat “la falta de finançament, que condueix a la falta de correspondència entre les infraestructures educatives disponibles i la població escolar, que no deixa de créixer curs rere curs”.

Per tot això, han demanat a la Conselleria que convoqui “urgentment” una reunió extraordinària de la Comissió Paritària del Servei de Riscos Laborals de Personal Docent, perquè siguin informats directament de les noves instruccions, estratègies i protocols a seguir, i que hi hagi marge de negociació, “al contrari que les taules sectorials d’ensenyament, que en teoria són taules de negociació i s’han convertit en reunions informatives”.

Amb tot, han manifestat la seva “solidaritat cap a tots els companys que en aquests mesos de fred hauran de dur a terme la tasca docent en unes condicions més que difícils”.


Divisió d’opinions sobre els nous protocols Covid en les quarantenes a les aules
L’STEI critica que només puguin fer quarantena les aules amb més de cinc positius Covid

13/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT