política

Els retrets dels partits contra Francina Armengol: “Surti del búnquer del Consolat”

Segona jornada del debat de política general amb les intervencions dels grups parlamentaris i el debat amb la presidenta

El debat de política general al Parlament de les Illes Balars.EN DIRECTE | La segona jornada del Debat de Política General del Govern de les Illes Balears

Avui és el dia. El dia en que els retrets a la gestió de la presidenta Francina Armengol, després del discurs d’ahir, es poden fer des del faristol del Parlament, en la segona jornada del Debat de Política General. És el torn dels portaveus dels vuit grups per aquest ordre: PP, Unides Podem, Ciutadans, Més per Mallorca, Vox, El Pi, el grup mixt (Més per Menorca i GxF) i el PSIB-PSOE. Cadascún disposa de 30 minuts i d’una rèplica de 10 minuts. La presidenta del Govern contestarà en bloc a tots ells. Per això, serà el debat més curt de la historia.

En el seu primer torn de rèplica, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimecres que en els pressuposts generals de l’Estat de l’any 2022 hi haurà una partida específica del factor d’insularitat. “Està acordat amb el Govern d’Espanya”, ha dit el segon dia del Debat de Política General. La presidenta ha assegurat que “pròximament” tendrà lloc la reunió de la Comissió Mixta entre Balears i l’Estat per a abordar aquest mecanisme.

La presidenta també s’ha espolsat els retrets sobre la gestió econòmica de la crisi. “Hem tengut temporada turística i aquí hi ha molta gent que deia que no n’hi hauria. Hi ha xifres indiscutibles, un de cada tres turistes internacionals cap a Espanya ha vengut a les Illes”, ha dit.

ELS RETRETS DELS PARTITS I EL DEBAT

El PP a Armengol: “Surti del búnquer del Consolat”

“Senyora Armengol, més enllà de les parets del Consolat no es viu la situació idíl·lica que vol vendre. La vèiem molt enfora de la realitat del carrer. Surti del búnquer del Consolat i escolti. Senyora Armengol, vostè regna entre les elits, però no governa per aquells que aixequen la persiana cada matí o es desperten prest per anar al seu lloc de feina, si el tenen. Els desconeix. (…) Sánchez l’ha deixada tirada i Prohens li allarga la mà”.

Unides Podem: “Faci un esforç amb el REB”

“Li torno a demanar, que faci un esforç al costat de nosaltres perquè en aquesta ocasió la Ministra d’Hisenda cedeixi i doti el REB tal com se li ha demanat”.

Ciutadans: “Vostès maquillen les dades amb la pandèmia. Però fa sis anys que governen”

“Seguim amb unes pèssimes dades de l’atur. El 82% dels nous contractes són temporals. Seguim en el furgó de cua d’Espanya i Europa en desocupació juvenil. Com poden sortir vostès amb declaracions triomfalistes amb aquestes males dades? Damunt intenten maquillar-los fent la comparativa amb les xifres de 2020 quan estàvem en plena pandèmia. I la situació, avui, encara és agònica per a massa famílies, pimes, comerços i autònoms. Moltes assignatures pendents, no li sembla, Presidenta? Fa sis anys que governen. 6 anys. No ha començat a governar vostè en pandèmia”. Com a gest, i en acabar, Maxo Benalal no ha aplaudit la portaveu Patricia Guasp.

MÉS per Mallorca: “Volem estar a la mesa de negociació amb l’Estat sobre el REIB”

“A Madrid ja han començat a negociar-se els Pressupost Generals de l’Estat. Aquests pressuposts inclouran definitivament allò que diu el REIB? Haurem de presentar un altre recurs d’Inconstitucionalitat? Senyora presidenta, és la seva obligació exigir la convocatòria de la Comissió Mixta per abordar aquesta qüestió. És més, una mesa de negociació, que ha de comptar amb la participació directa i activa de MÉS per Mallorca com a membre del Govern. Volem i hem de ser en aquesta mesa de negociació. Vosté i la resta de diputats saben que som la veu més contundent i lliure davant Madrid”.

VOX: “El Pacte de Reactivació ha estat un fracàs”

“Vostè diu que creixerem un 11%, però no diu que venim d’una caiguda del 24% del PIB. A qui vol enganyar? És la demostració que el Pacte de Reactivació Econòmica ha estat un fracàs”.

Grup Mixt- MÉS per Menorca: “Quan limitarem l’entrada de cotxes a totes les Illes?”

“Limitar l’entrada de cotxes. Ja existeix a Formentera, Eivissa ho ha demanat i a Menorca estam treballant amb aquesta idea. Pensa el Govern afavorir aquesta iniciativa?”.

El Pi:  “És patètic no tenir un REB”

” La defensa del Règim Especial és cabdal per Balears. Veure que el Govern que no fa res davant un pressuposts generals de l’Estat que no contemplen el fons d’insularitat, és patètic”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

VOX considera “insostenible” la quantitat de pasteres arribades a Balears en dos dies

Aquest cap de setmana han arribat a les costes de Balears 17 pasteres, amb 268 persones en total

El PP de Mallorca prioritza la recuperació, la mobilitat i la seguretat de cara a 2023

Prohens ha posat en valor el treball fet per fer arribar el projecte 'popular' a tots els racons de l'illa

Tolo Gili, president d’ El Pi de Mallorca

Entre els objectius del nou president, "calmar les aigües" internes i mirar cap a les eleccions del 2023

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic