Més programes a la carta

T 1 - cap: 04

08 02 2017

El Castell de Sant Carles

El 4rt capítol de la sèrie ‘El Secret de les Pedres’ ens trasllada fins al Castell de Sant Carles, al port de Palma. Aquesta fortalessa és una de les construccions històriques més desconegudes...

T 1 - cap: 03

01 02 2017

La Llotja de Palma

El nou capítol de la sèrie ens mostra la història i les millors anècdotes d’ un edifici monumental aixecat pels mercaders de Ciutat de Mallorca. Amb aquest edifici, el Col•legi de Mercaders preten...

T 1 - cap: 02

25 01 2017

L'illa del Rei

L'Illa del Rei ha estat l'escenari de diversos esdeveniments claus en la historia de Menorca. Aquest illot va acollir una basílica paleocristiana i un petit poblat... va ser el lloc on va desembarcar...

T 1 - cap: 01

18 01 2017

La Catedral de Mallorca

El primer capítol de la nova sèrie documental ‘El Secret de les Pedres’ está dedicat a la Catedral de Mallorca, un dels edificis més coneguts de totes les Illes Balears. El programa ens transporta...

Informació general

Un viatge fascinant al passat de les Illes, a partir dels edificis més emblemàtics i representatius.

Al web des de

2017

Estat

En emissió

Horari

Telèfon

971 139 333

Contacte

elsecretdelespedres@ib3tv.com

Producció

Documental

Temporades

1

Edat

TP

Pròximes emissions per televisió

No tenim programada
emissió per televisió

Sinopsis

La nova sèrie documental ens mostra la història de les Illes per mitjà dels edificis més importants amb recreacions en 3D i ficció.

El secret de les pedres, un viatge fascinant al passat de les Illes, a partir dels edificis més emblemàtics i representatius.

Aquesta nova sèrie, realitzada per la productora menorquina Empatic Films, mostra com es van aixecar aquestes fabuloses construccions, el procés tècnic i el context històric, com una fórmula per explicar els moments més convulsos i decisius de la història de les Illes.

La sèrie està formada per quatre capítols: La Catedral de Mallorca, l’hospital de l’Illa del Rei de Menorca, la Llotja de Palma i el Castell de Sant Carles de Palma.

Un dels plats forts d’aquest nou programa és la reconstrucció virtual dels edificis en 3D, una feina acurada i rigorosa que ens permet veure edificacions que ja no existeixen, i moure’ns per dins de les actuals. Es tracta, com comprovarà l’espectador, d’un treball de primeríssim nivell que ha de servir per divulgar el coneixement de la nostra cultura i història.

L’espai està presentat per Dani Bagur, que recorrerà als experts perquè expliquin alguns dels secrets que amaguen aquestes construccions. A més, la història es recolza amb ficcions que mostren com es vivia a l’època en què es van fer els edificis i ens atraquen els personatges claus de la seva història. Entre els actors que hi participen, destaquen els noms de Joan Miquel Artigues, Santi Celaya i Àlvar Triay.

Sèries i minisèries a IB3