FILA IB3 recupera per a televisó “El Mar”, d’ Agusti Villaronga

El cinema Balear, de nou, les nits de dissabte

Agustí Villaronga será la capçalera de la nova temporada del programa “Fila IB3”, una aposta de la televisió autonòmica per revaloritzar el cinema de producció balear. L’estrena a televisió de Formentera Lady centrarà el capitol del dissabte 30.

El Mar és una producció de l’any 2000 que encara no s’havia emès a la televisió autonòmica. A partir de l’obra homònima de Blai Bonet, el mateix Villaronga i Biel Mesquida varen construir un guió que reflecteix l’univers inclassificable del director balear.

L’estrena a televisió de la coproducció d’Ib3 Formentera Lady és la segona proposta de la nova temporada de Fila Ib3. El film, protagonitzat per José Sacristan, es va rodar íntegrament a Formentera i recrea l’ambient de l’illa pitiüsa durant els anys 70.
Formentera Lady és una coproducció d’Ib3 i Tv3 que es va estrenar als cinemes el passat juliol.

La caja kovac (2006), del mallorquí Daniel Monzón, i Lucía i el sexo (2001), rodada íntegrament a Formentera, són els següents films que emetrà el programa.

“FILA IB3” és un programa sobre cinema rodat a lesBalears o amb directors de les Illes. Disposarà d’una presentació introductòria mitjançant una conversa entre el director i l’actor protagonista o un altre membre de l’equip de rodatge que ens introduiran al món de la pel·lícula que veurem tot seguit.

Fila IB3