X

Francina Armengol no té inconvenient a acudir a la comissió creada al Senat sobre el cas Koldo

Consultarà als serveis jurídics sobre l'abast d'aquesta petició

02/04/2024

Francina Armengol no té inconvenient a acudir a la comissió creada al Senat sobre el cas Koldo

Imatge de la presidenta del Congrés. / Europa Press.

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, no té inconvenient a acudir a la comissió creada al Senat per a investigar el cas Koldo, però consultarà als serveis jurídics sobre l’abast d’aquesta petició quan es formalitzi.

El PP, que compta amb majoria en la Cambra Alta, ja ha avançat que una de les persones a les quals citaran serà la tercera autoritat de l’Estat, Francina Armengol, ja que era la presidenta de les Balears quan el seu executiu va contractar l’empresa vinculada a la trama per la qual està sent investigat Koldo García Izaguirre.

Obligació Constitucional

L’article 76.2 de la Constitució estableix que “serà obligatori comparèixer a requeriment de les Cambres” en el marc de les comissions de recerca. Aquest precepte constitucional es va desenvolupar a través de la Llei orgànica de compareixença davant les Comissions de Recerca del Congrés i del Senat o de totes dues Cambres, que data de 1984.

En el seu article primer aquesta norma recalca que “tots els ciutadans espanyols i els estrangers que resideixin a Espanya estan obligats a comparèixer personalment per a informar, a requeriment de les comissions de recerca nomenades per les cambres legislatives”. I en el seu segon punt aquest mateix article recull que les Meses de les Cambres “vetllaran perquè davant les comissions de recerca quedin salvaguardats el respecte a la intimitat i l’honor de les persones, el secret professional, la clàusula de consciència i els altres drets constitucionals”.

Notícies relacionades >

02/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris