FRED+I+CALENT%3A+Ara+va+de+brous

Dimecres a les 22.15h

FRED I CALENT: Ara va de brous

Arriba l’hivern i les ganes de prendre un bon brou calent, una preparació senzilla, base de molts plats de la nostra gastronomia.
Començarem el programa amb Miquel Calent visitant l’IES Calvià, on veurà de primera mà com els alumnes del grau mitjà de cuina aprenen a elaborar tres brous bàsics: carn, peix i verdures.

Fanny Pons sotmetrà a un professor de cuina a un tast a cegues per veure si és capaç de distingir les diferències entre brous envasats de diferents qualitats.

En acabar,  Miquel Calent viatjarà fins a Menorca per conèixer una empresa que elabora brous deshidratats utilitzant productes menorquins. I aprofitant la seva visita, cuinarà un arròs melós de brou de bolets, amb carn i xulla i formatge maonès.

A continuació, Marta Simonet coneixerà com s’elabora i clarifica un consomé al xerès, i més tard, descobrirà que el secret per fer un bon ramen està en les dotze hores de cocció del seu brou base.

Miquel Calent seguirà amb la seva ruta per les Illes i es traslladarà a Eivissa, on coneixerà la història de Maria Noguera, una pagesa que li prepararà un cuinat d’ossos amb llegums, un plat de cullera tradicional del camp eivissenc.

I ja per acabar, el nostre cuiner es trobarà amb Fanny Pons per explicar com fer un fons obscur; un brou concentrat que utilitzarà per elaborar un rellom de vedella amb salsa de pebre verd.

Fred i Calent