FRED I CALENT
Cuina a bord

Dimecres a les 22.15h

Antigament els pescadors i els navegants passaven moltes hores damunt les barques i cuinaven a bord. D’aquesta feina sortia una cuina de subsistència que feta amb bones idees i molt d’enginy donava grans resultats.

Aquesta setmana a Fred i Calent ens embarquem per veure com era i com és la cuina a bord.

En Miquel Calent anirà a Portocolom per conversar amb un pescador que va ser molts d’anys el cuiner de la seva embarcació. Na Fanny Pons analitzarà com és ara mateix la cuina dels regatistes transoceànics i parlarà amb experts en socorrisme que ens diran tot el que hem de tenir en compte si cuinam i menjam a bord. Na Marta Simonet pujarà a un catamarà adreçat a grups que poden recórrer l’illa de Mallorca i decidir què volen menjar a bord. Amb ells també farà una sessió de ioga i menjarà propostes vegetarianes.

En Miquel Calent cuinarà amb un xef especialitzat a cuinar a bord d’embarcacions de luxe i anirà a fer la compra amb una aficionada a la cuina que prepararà un plat ideal per menjar dins una barca.

I com no podia ser d’una altra manera en Miquel Calent també ens preparà dues elaboracions que demostraran que la cuina a bord ha estat clau per inspirar la cuina marinera que coneixem avui en dia.

 

Fred i calent