FRED+I+CALENT%3A+Cuina+de+senyor

Dimecres a les 22.15h

FRED I CALENT: Cuina de senyor

Moltes de les receptes i ingredients que avui consideram populars un temps van ser patrimoni exclusiu de les classes socials més privilegiades. Al programa d’aquest dimecres volem conèixer aquesta herència gastronòmica i descobrir quines són les receptes han arribat als nostres dies.

Miquel Calent visital’emblemàtica Granja d’Esporles amb un historiador per conèixer com s’organitzava la vida al voltant de les possessions.

Fanny Pons ens parlarà de la gota, antigament considerada la malaltia dels rics, i visitarà una tenda gurmet dedicada durant segles a assortir la burgesia de Ciutat amb els productes més selectes.

Marta Simonet descobrirà un projecte que cerca donar vida a les possessions en desús i en acabar elaborarà uns madritxos amb Miquel Calent, un dolç senzill però abans considerat una delícia.

Seguint amb la recerca d’aquest passat nobiliari, Miquel Calent anirà a Menorca per conèixer la casa senyorial de Binissuès i entrevistar un dels seus descendents i, seguidament, amb el divulgador gastronòmic Bep Al·lès ens presentaran un plat de senyor que ha sobreviscut al pas del temps.

I per concloure el programa, el nostre cuiner ens elaborarà un plat de luxe, un cap de xot amb tàperes.

Fred i Calent