FRED+I+CALENT%3A+Da-li+cebes

Dimecres a les 22.15h

FRED I CALENT: Da-li cebes

La ceba és una hortalissa fonamental a la gastronomia de les Illes, ja sigui com a base d’un sofregit, en cru o com a acompanyament, i aquesta setmana a Fred i Calent volem descobrir la seva importància.

Començarem el programa anant a un camp on ens explicaran tots els secrets del seu cultiu. Fanny Pons i un farmacèutic ens explicaran alguns dels remeis populars que antigament es preparaven amb ella, i amb Miquel Calent mostraran trucs per tallar-la sense plorar, llevar-li la picor o caramel·litzar-la de manera ràpida.

Veurem les diferents varietats de ceba disponibles al mercat i Marta Simonet coneixerà un projecte social que cerca la inclusió laboral de persones amb necessitats especials, gràcies a un taller d’hort i de cuina.

Miquel Calent ens prepararà un plat senzill de fer de pollastre amb ceba, calamars i pilotes, i tot seguit, anirà a un forn de Búger on veurà com s’elabora una coca de ceba i sobrassada.

Marta Simonet coneixerà com és la sopa de ceba clàssica francesa gràcies a en Cyril, un francès entusiasta de la cuina. I per acabar, el nostre cuiner farà uns calçots fregits amb una salsa romesco especial.

Fred i Calent