FRED I CALENT
El millor sofregit pagès

Dimecres a les 21.40h

Sabeu qui fa el millor sofregit pagès d’Eivissa?

Aquesta setmana a Fred i Calent anam a Santa Agnès de Corona a viure el primer concurs de sofregit pagès. Més de 30 grups participen per ser els que el fan més bo. Nosaltres descobrirem quin és l’origen d’aquest plat que només es fa a les Pitiüses. També sabrem perquè mesclen carns tan diferents com el xot, el pollastre i el porc i com són d’imprescindibles les patates eivissenques. En Miquel Calent conversarà amb el jurat del concurs per veure hi tenen en compte i veurà quins són els secrets d’alguns dels participants.

Na Marta Simonet anirà a parlar amb un professor de cuina per saber què tenen en ment a l’hora de fer un bon brou i descobrirà quines són les característiques de les espècies que més s’utilitzen per cuinar aquest plat.

Antigament el sofregit pagès era un plat que només es menjava els dies de festa. Ara es menja com un segon plat. De primer es menja el brou que ha sobrat per fer el sofregit amb arròs o sopa. De postres, el millor és acabar d’aprofitar el brou que resta fent salsa eivissenca o de Nadal.

Per acabar el programa en  Miquel Calent cuinarà unes postres amb productes eivissencs. I descobrirem quin equip n’és el guanyador, d’aquesta primera edició del concurs de sofregit pagès.

Fred i calent