FRED+I+CALENT%3A+El+rei+de+la+mar

Dimecres a les 22.15h

FRED I CALENT: El rei de la mar

Aquesta setmana a “Fred i Calent” dedicam el programa al rei de la mar, l’anfós. Un peix molt preuat tant pels pescadors que el capturen, com pels bons amants de la cuina.

Començarem amb en Miquel pujant a la barca d’un pescador professional que li explicarà les particularitats de la pesca de l’anfós mentre li mostra les captures del dia. Fanny Pons passarà per la peixateria per veure quins tipus d’anfossos podem trobar habitualment al mercat i, en acabar, ens parlarà d’un peix de dubtosa qualitat que a vegades s’intenta fer passar per anfós al consumidor, la perca del Nil.

En Miquel coneixerà dos biòlegs que li explicaran més aspectes sobre la curiosa vida dels anfossos i les xernes, i a continuació, Marta Simonet descobrirà el “sancocho”, un plat tradicional de les Canàries que s’elabora amb el pàmpol rascàs.

En Miquel ens sorprendrà amb un plat fàcil d’aprofitament utilitzant el cap de l’anfós, i seguint amb aquesta filosofia, amb na Marta cuinarà un aperitiu fet amb la pell d’aquest peix.

Descobrirem un plat tradicional de la nostra gastronomia que ajunta el rei de la mar amb la reina de la terra, i acabarem el programa amb el nostre cuiner elaborant un llom d’anfós amb cítrics i cruixent, tot un homenatge al nostre peix protagonista.

Fred i Calent