FRED I CALENT
Els tàrtars

Dimecres a les 22.15h

Aquesta setmana a “Fred i Calent” descobrirem el món del tàrtars, una elaboració amb carn o peix cru que admet moltes més combinacions que les que coneixem.

Començarem amb Miquel Calent visitant una carnisseria i coneixent quines són les carns més habituals utilitzades per fer tàrtars. Allà s’hi afegirà na Fanny per destacar les virtuts de la carn i per donar consells de com manipular-la en cru.

En Miquel veurà com es fabrica un ganivet, eina essencial per a un cuiner, mentre que na Fanny visitarà un restaurant on li mostraran el ritual per elaborar un bistec tàrtar davant del client.

A continuació, en Miquel aprofitarà un cor de vedella per mostrar com cuinar amb ell un plat fàcil que segur que sorprendrà a molts.

Marta Simonet farà un tast de diferents propostes de tàrtars a un restaurant on el seu cuiner domina tan bé la tècnica que fins i tot els prepara amb els ulls tancats. Mentrestant, en Miquel i na Fanny aniran a la peixateria i ens mostraran quins són els peixos més habituals consumits en cru.

Na Marta visitarà un restaurant hawaià on apliquen una curiosa tècnica al peix anomenada lomi-lomi, i acabarem el programa amb el nostre cuiner fent un tàrtar de pàmpol marinat amb cítrics i herbes.

Fred i Calent