FRED I CALENT
Escabetxos i envinagrats

Dimecres a les 22.15h

El vinagre fa segles que s’utilitza com a conservant i prova d’això són totes les elaboracions que han quedat al nostre receptari en les quals aquest ingredient és essencial.

Un exemple és l’escabetx, per això començarem el programa anant a la Llotja de Palma, on en Miquel Calent veurà com és el seu funcionament i seleccionarà un peix amb el qual elaborarà aquest famós plat. Més tard, repetirà la proposta fent d’ajudant el periodista Rafa Gallego que prepararà aquest mateix plat, però amb carn.

Na Fanny Pons coneixerà el món dels envinagrats, passant dels més clàssics a propostes ben originals de tots els colors.

Na Marta Simonet descobrirà com s’elabora el caçó en adob, una recepta clàssica d’Andalusia i en acabar s’acostarà al mercat per veure la gran varietat de vinagres disponibles i conèixer per què els balsàmics són tan preuats.

El xef Edu Martínez ensenyarà en Miquel com experimenta amb el vinagre a la seva cuina, mostrant la seva elaboració i les diferents versions que ha fet amb ell.

I per acabar el programa, el nostre cuiner ens elaborarà unes postres de fraules escabetxades.

Fred i Calent