FRED I CALENT
La cuina del Ramadà

Dimecres a les 22.15

Aquesta setmana a Fred i Calent viurem el Ramadà i sabrem què és menja durant la que és una de les celebracions religioses més importants de la religió islàmica.

Anirem a fer la compra amb en Bachir, un marroquí que fa 20 anys que viu a Mallorca, i sabrem què vol dir que els aliments i la carn siguin Halal o Haram.

Na Marta Simonet tastarà diferents varietats de dolços (bàsics durant aquest mes sagrat) i anirà a una mesquita a veure com trenca el dejuni diari i com fa una de les oracions del dia un mallorquí convertit a l’islam.

Na Fanny Pons conversarà amb una mediadora intercultural que fa feina al sector sanitari per saber qui fa el Ramadà i qui no i què implica per a la salut seguir aquest dejuni.

També ens explicarà quines són les principals espècies amb les que es cuina i quines propietats nutricionals tenen.

En Miquel Calent anirà a un institut per veure com afronten els adolescents musulmans aquest mes i prepararà una amanida amb sèmola de cus cusper dur a un sopar molt especial. I és que el programa d’avui l’acabarem a la casa d’una cuinera marroquí que prepara el sopar per a uns amics seus i viurem  amb ells com acaben el dejuni diari.

Fred i calent