FRED+I+CALENT%3A+La+cuina+mexicana

Dimecres a les 22.15h

FRED I CALENT: La cuina mexicana

Aquesta setmana a Fred i Calent parlarem d’una de les cuines amb més seguidors, la cuina mexicana. Una gastronomia declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la seva riquesa cultural i culinària.

En Miquel Calent descobrirà la importància del blat de moro dins la gastronomia mexicana i aprendrà a fer unes “tortillas“, base de nombrosos plats.

Na Marta Simonet tastarà diferents “tacos” i na Fanny Pons agafarà amb un mexicà les fulles i fruits d’una figuera de moro i elaboraran després una curiosa ensalada de “nopales“.

A més, en Miquel Calent sorprendrà amb un plat típic de la capital del país, les “sesadillas“, que com el seu nom indica, tenen els cervellets com ingredient principal. Coneixerem també algunes de les festes més importants de Mèxic com el dia de la Independència i el dia de Morts, i també la gastronomia que els acompanya, el “pozole” i el “pan de muerto“.

Amb un bàrman, na Marta Simonet descobrirà el gran nombre de licors mexicans, molts d’ells elaborats amb l’atzavara. I per acabar, el nostre cuiner farà la seva pròpia versió de “mole“, una salsa molt popular mexicana.

Fred i calent