FRED I CALENT
La màgia de Sant Joan

Dimecres a les 22.15h

Celebrar Sant Joan és celebrar el solstici d’estiu. Aquesta setmana a “Fred i Calent” viurem alguns dels preparatius d’aquesta festa plena de rituals i màgia.

Si hi ha un poble per excel·lència on se celebra aquesta festa és Ciutadella, per això en Miquel Calent hi anirà a veure com preparen els cavalls per sortir a les qualcades, tastarà alguns dels dolços que ja preparen els forns i descobrirà que, a més del gin amb llimonada, hi ha moltes altres opcions de beure ginet.

Un dels menjars que aquests dies no falta a les cases ciutadellenques són les pilotes, per això en Calent aprofitarà per fer la seva peculiar interpretació d’aquesta típica recepta.

Na Fanny Pons i en Marc Moll, un mestre artesà herbolari i etnobotànic, ens explicaran per què a les plantes remeieres se’ls atribueixen tantes qualitats aquests dies. Junts faran un oli amb herba de Sant Joan i agafaran camamilla per fer aigua essencial que ens servirà per a tot l’any.

Aquestes setmanes també és el temps d’unes fruites específiques: les peres i les pomes de Sant Joan. Per això en Miquel Calent i na Marta Simonet prepararan algunes conserves.

Coneixerem curiositats, llegendes i rondalles d’aquests dies i acabarem el programa fent la versió del plat santjoaner més representatiu d’Eivissa: els macarrons.

Fred i calent