FRED+I+CALENT%3A+L%E2%80%99energia+de+la+llentia

Dilluns a les 21.40

FRED I CALENT: L’energia de la llentia

El consum de llegums ha caigut un 50 per cent en les darreres dècades. En canvi, una de les darreres tendències en gastronomia és consumir-les com a producte gourmet.

Aquesta setmana a Fred i Calent volem saber per què les hem deixades de menjar quan sabem que són tan necessàries pel cos. A més, demostrarem que es poden cuinar plats ben atractius amb elles. Al mateix temps, Miquel Calent les cuinarà amb peix a vorera de la mar i Marta Simonet prepararà una ensalada amb uns llegums que s’han posat de moda en els darrers anys: les llenties beluga.

Sortirem al carrer i posarem a prova la gent, per comprovar si saben quins llegums mengen, coneixerem les varietats autòctones que tenim, farem una conserva ben curiosa i farina de ciurons amb molinets casolans. Però també farem experiments amb llegums!

A més, coneixerem les propietats nutricionals que tenen i com evitar les flatulències que provoquen. També sabrem per què són tan necessàries pels esportistes i anirem al mercat per descobrir quins són els llegums que cuinen els joves.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició conduït per Miquel Calent i que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic a dia d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per a contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable, Marta Simonet i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet aquest dilluns 3 d’abril a les 21.40 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook https://www.facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.