FRED I CALENT
Olles i tests

Dimecres a les 21.40h

Aquesta setmana a Fred i Calent ens acostam a  una de les fires més conegudes de les Illes Balears: la fira del fang de Marratxí. A la seva trenta cinquena edició, la fira està dedicada a la ceràmica i el te i dona més importància que mai a la gastronomia. Els nostres tres presentadors hi aniran per descobrir per què el fang és tan bàsic per a la nostra cuina.

En Miquel Calent posarà a prova els visitants per veure si coneixen alguns dels estris més antics que es fan amb fang. Anirà també a alguns restaurants per tastar  propostes tan curioses com uns musclos cuits amb la calentor del fang o un bacallà cuinat dins fang. També ens explicarà què hem de tenir en compte quan compram una greixonera nova o un tià que en diuen a Menorca. Sabrem per què antigament es cordaven i què hem de tenir en compte amb les peces més antigues.

Na Marta Simonet i na Fanny Pons recorreran alguns dels estands de la fira i ens mostraran quines són les peces més curioses que hi podem trobar. També aniran a conèixer la relació de la ceràmica amb el te i conversaran amb el guanyador del concurs Benet Mas que reconeix el millor treball artístic fet amb fang.

En Miquel Calent sorprendrà els visitants de la fira amb un plat cuinat enmig de la fira. També visitarà un dels productors que hi ha a Marratxí i comprarà una placa de fang molt especial amb què cuinarà un plat més especial encara.

 

Fred i Calent