FRED+I+CALENT%3A+Petits+i+saborosos

Dimecres a les 22.15h

FRED I CALENT: Petits i saborosos

Aquesta setmana a Fred i Calent parlarem d’un dels peixos blaus petits més preuats del nostre mar, l’anxova o aladroc. Visitarem una peixateria de barri per veure com és la venda d’aquest peix.

Aprofitant l’ocasió en Miquel Calent viatjarà fins l’Escala a Girona i coneixerà la relació d’aquest municipi amb la tècnica de la conservació de l’anxova en salaó. Una tradició mil·lenària i de procés artesanal que dóna renom a les conserves catalanes.

Na Fanny Pons ens descobrirà els beneficis de l’anxova i de les semiconserves que es preparen amb ella.

En Miquel Calent coneixerà de ben a prop la feina de les conserveres de l’Escala i tendrà l’oportunitat de tastar el fruit de la seva feina, unes exquisides anxoves acompanyades de pa amb tomàtiga.

Na Marta Simonet tastarà dues tapes clàssiques amb aladroc que no fallen a la barra de qualsevol bar: les gildas i el pescaito frito, dues opcions populars que agraden a tothom.

En Miquel i na Fanny ens ensenyaran a preparar aladrocs de manera casolana amb diferents adobs. I acabarem el programa amb el nostre cuiner elaborant un arròs cremós d’albergínia, amb remolatxa i aladrocs.

Fred i Calent