FRED+I+CALENT%3A++%C3%9Anica+en+el+m%C3%B3n

Dimecres a les 21.40h

FRED I CALENT: Única en el món

El gran mestre Ferran Adrià ja ho va dir: no hi ha un altre producte en el món com l’ensaïmada. Aquesta setmana a Fred i Calent volem conèixer totes les curiositats que envolten el dolç per excel·lència de les nostres illes. Sabrem per què el saïm és la clau d’una bona ensaïmada.

Amb Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, deixarem tastar a la gent exquisideses antigues fetes amb ensaïmada com són les esses, l’enturullat, l’entorsillada de patata o el trunyellat. Descobrirem com és que no són iguals les ensaïmades que es troben a la península que les artesanes que es fan aquí. Discutirem si té un origen àrab o jueu amb els historiadors de la cuina Antoni Contreras i Antoni Pinya.

Anirem a veure com fan l’ensaïmada a Can Gelabert de Llubí que al 2018 fou considerada la millor ensaïmada de l’any. També visitarem el forn que va ser guanyador en l’anterior edició, el Forn de Sant Francesc i descobrirem la varietat d’ensaïmades diferents que es poden arribar a fer i com ha aconseguit que les fotografies de les ensaïmades que fa arribin a milers de persones a través del seu Instagram.

Us mostrarem com es fa la coca de crema on la pasta d’ensaïmada n’és l’ingredient essencial. Fanny Pons anirà a fer una xocolata amb ensaïmada per parlar amb tres generacions d’una mateixa família que associen l’ensaïmada amb les celebracions.

I com no podia ser d’una altra manera, Miquel Calent ens donarà idees de com cuinar. Aquesta vegada per fer-hi un plat salat.
A més també repassarà quins dolços es poden fer amb l’ensaïmada quan ha tornat rostida.

Fred i Calent