FRED I CALENT
Vaques guapes

Dimecres a les 22.15h

Aquesta setmana a Fred i Calent celebram els nostres 100 primers programes anant a la Fira de maig de Campos, Sa fira de Ses Vaques. Allà ens endinsarem dins el món de la llet i dels productes làctics.

Anirem a una ramaderia de Campos per veure com es prepara una vaca que participa en el Concurs Morfològic Nacional Selecte Reproductor Boví-Frisó. També veurem com es preparen els forners pel Tast de pans especials que fa el grup PAPAPA de Campos per posar en relleu el pa que es fa al poble.

El dia de la fira ens passejarem pel Mercat de la llet per veure el iogurt i el formatge que es fa amb la llet d’algunes de les vaques que són a la fira. En Miquel Calent ensenyarà a na Fanny com trempar el brossat d’una manera diferent amb gingebre i herba sana, com fer flams de formatge i com fer una llet preparada calenta.

Na Marta Simonet coneixerà a una jove campanera que cuinarà una greixonera amb llet fresca i amb bescuit, un tipus de pa dolç que encara es fa a molts de forns de Campos.

Na Fanny Pons també assistirà a la final del Concurs de Millor Pa Moreno i sabrà què valora el jurat i qui acaba sent el guanyador de l’edició 2019. I acabarem el programa amb una ensalada cèsar que ajuntarà pa i formatge.

 

FRED I CALENT