X

Galmés assegura que “no hi ha res mal fet” quan Bonet era consellera, però Intervenció revisarà factures i contractes

El president del Consell de Mallorca afirma que era coneixedor del presumpte desfalc, i per això es va reunir abans amb Pilar Bonet per expressar-li la pèrdua de la confiança i la credibilitat en ella

12/02/2024

Redacció

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha explicat que les “greus acusacions” contra l’exconsellera d’Hisenda i Funció Pública Pilar Bonet són per la seva activitat en el sector privat anterior al càrrec i ha assegurat que “no hi ha res mal fet” però ha demanat a Intervenció que torni a analitzar les factures i contractes que va signar Bonet. En el ple extraordinari que celebra aquest dilluns el Consell, per a donar compte de la renúncia al càrrec de Bonet, el president insular ha explicat que, durant el ple ordinari de la institució de dijous passat, va rebre “una informació externa” que li va portar a convocar una reunió urgent i immediata amb l’aleshores consellera per a manifestar-li que havia perdut la confiança i la credibilitat en ella.

Bonet va dimitir de la seva responsabilitat executiva i de l’acta de consellera electa del PP, i el dissabte el diari Última hora va publicar la seva presumpta implicació en un possible desfalc en una empresa, pendent de denúncia per a ser investigat. “Estem tranquils perquè qualsevol decisió de Bonet va venir avalada sempre pels informes tècnics de la casa”, ha dit Galmés. “Sabem que no hi ha res mal fet”, ha reiterat.

La interventora del Consell ha considerat que no és necessària una auditoria. Un mecanisme que sí que defensa l’oposició. Els socialistes reclamen que sigui externa i acusen Galmés de mentir. Per a Més per Mallorca ha de ser interna, i culpa Galmés de fer-se la víctima. El Pi també reclama que s’auditin els comptes. El PP defensa la celeritat i transparència amb la qual, diuen, han actuat; i insisteixen a deslligar els fets amb la institució insular. Per a Vox, soci de Govern de Galmés, el ple és un exercici de dignificació.

S’analitzaran totes les factures “una per una”

El departament d’Intervenció “tornarà a analitzar una per una, per a donar més tranquil·litat als mallorquins, totes les factures que ha conformat durant aquests mesos Bonet i tots els contractes que hagi signat durant aquests mesos”, ha afirmat. “Davant la gravetat de les acusacions hem actuat amb rapidesa, contundència i transparència”, ha afirmat. “Hem actuat de manera exemplar, en qüestió d’hores va dimitir i l’equip de govern ha convocat aquest ple extraordinari per a donar tota la informació, sense oblidar el respecte a la presumpció d’innocència i desitjant que aquest cas s’aclareixi com més aviat millor possible”, ha afirmat.

Galmés ha defensat que el ple que se celebra aquest dilluns és una mostra de transparència i responsabilitat política que permet a l’oposició plantejar tots els dubtes que s’hagin pogut generar sobre la gestió duta a terme en la institució per la consellera, “després de la informació publicada el dissabte en un mitjà de comunicació que afecta exclusivament l’activitat laboral de Bonet en una etapa prèvia de la seva vida”. “Perquè no tenim res a ocultar i volem dignificar aquesta institució que representa a tots els mallorquins”, ha dit Galmés, que ha recordat que quan va assumir la Presidència es va comprometre a governar amb honestedat. En el ple ha intervingut també la Interventora General de la institució, per a explicar el procediment que segueixen les decisions, amb informes i aval previ, i que les preceptives auditories corresponen a la Sindicatura de Comptes i responen a un calendari establert.

Notícies relacionades >

12/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris