X

Crisi entre PP i Vox a Menorca: el president Vilafranca destitueix la consellera Maite de Medrano

El president del Consell posa punt final a la crisi de govern oberta a l'illa i, a partir d'ara, governarà en minoria tal com era la seva intenció després de les eleccions del 28 de maig

14/11/2023

Crisi entre PP i Vox a Menorca: el president Vilafranca destitueix la consellera Maite de Medrano

Maite Medrano va lliurar la vara de Presidència del Consell a Dolfo Vilafranca al ple d'investidura el passat 8 de juliol. / EFE - David Arquimbau

El president del Consell de Menorca, Dolfo Vilafranca, acaba de cessar la consellera d’Habitatge, Ocupació i Agenda Urbana, Maite de Medrano, de Vox. Així ho ha anunciat l’afectada a través de les seves xarxes socials després de, segons ha explicat, mostrar-se disconforme amb el nomenament del nou director insular del seu departament, Jaume Fedelich Carretero, en substitució de l’anterior, Ricardo Galí, al qual ella va demanar la seva destitució per pèrdua de confiança. De moment, però, encara no hi ha confirmació ni comunicació oficial per part del Consell.

Vilafranca ha decidit destituir la representant de Vox i, com a conseqüència, es trenca el pacte de govern i el PP governarà en minoria. El desencadenant, segons Medrano, és l’elecció d’un membre del PP com a director insular de la seva Conselleria, després del cessament de Ricardo Galí. Una decisió que no ha agradat a la titular de Vox, que ja havia anunciat que la nova directora insular volia que fos Marta Oliver. Però, segons va dir Vilafranca als micròfons d’IB3 Notícies, aquest nomenament va ser acordat entre els ell i De Medrano per després defensar l’elecció de Fedelich per ser una persona preparada per al càrrec:

Ara, d’aquesta manera, el president del Consell mira de posar punt final a la crisi de govern oberta a l’illa. A partir d’ara, governarà en minoria tal com era la seva intenció després de les eleccions del 28 de maig. Aquest és el tercer cessament al Consell de Menorca en poc mes de quatre mesos de govern.

Les reaccions no han tardat gens ni mica. De moment, el portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, ja ha dit que creu que el trencament era previsible perquè el pacte de govern va ser imposat des de Mallorca. Tot i així, els menorquinistes es mostren oberts a negociar amb el PP qüestions rellevants com els pressupostos, que s’haurien de tancar aviat. També ha dit la seva a través de xarxes socials la diputada d’Unides Podem, Cristina Gómez, que el passat mandat ocupava la Conselleria, fins ara en mans de Vox. En una piulada, Gómez assegura que “l’extrema dreta mai no és un bon aliat per governar” i acusa Medrano de pertànyer a “un partit fake”, creat per destruir institucions i projectes.

La consellera electa de Vox també s’ha mostrat crítica per la “cogovernança” del seu partit amb el PP. Un argument que defenia el mateix president insular afirmant que les relacions amb Vox “és de col·laboració en la governança”:

 

Notícies relacionades >

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris