L'arqueòleg Jaume Deyà ha delectat una trentena de persones que han descobert la història d'aquest indret a la serra de Tramuntana
El Gorg Blau es troba en aquests moments de novembre encara amb uns nivells molt baixos d’aigua. Això, que és un efecte xerec derivat del fet que no hi ha pluges quan sempre n’hi havia hagut, té almanco un costat positiu: Els arqueòlegs encara poden investigar, i divulgar, les troballes que hi ha allà mateix, al jaciment d’Almallutx.
N’Antònia i na Pilar comenten el nivell d’aigua que hi ha allà on s’ubica el Gorg Blau. I estan astorades: mai havien vist l’embassament tan buit, i molt manco els tresors patrimonials que s’hi amagaven sota l’aigua.
L’embassament, comenta l’arqueòleg Jaume Deyà, puja i baixa habitualment, depenent de si plou molt o poc, i de com plou. Aquest solleric és tot un expert en aquesta zona, que es coneix com a Gorg Blau de fa cinquanta anys, però fa segles que és Almallutx.
Una trentena de persones han gaudit avui d’una passejada guiada per Almallutx, amb troballes que mai no havien vist, incloses restes humanes, o restes d’antigues cases.
Quan torni a ploure de bon de veres, l’aigua pujarà fins a les portes de la casa, i les excavacions, investigacions i visites ja es reprendran l’any que ve.
Bones tardes. Fins quan es pot realitzar aquesta excursió i on hem de contactar?
Moltes gràcies.
Bones. Tota la informació la tindràs al grup de Facebook: Yacimiento arqueológico de Almallutx. Et podràs posar en contacte amb l’organització des d’aquesta pàgina: https://www.facebook.com/Almallutx.Musulmanes.Mallorca
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular