X

La residència de la UIB en l’antiga presó de Palma “es queda en res” i Cort preveu projectar-hi habitatge públic

Segons el regidor d'Urbanisme de Palm, no existia cap acord signat ni cap conveni entre l'Ajuntament i la UIB per a la construcció d'una residència d'estudiants

12/09/2023

La residència de la UIB en l’antiga presó de Palma “es queda en res” i Cort preveu projectar-hi habitatge públic

Imatge d'arxiu de l'antiga presó de Palma ubicada devora la via de Cintura i el centre comercial Ocimax.

Redacció

El regidor d’Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics de Palma, Óscar Fidalgo, ha anunciat que el projecte de la residència d’estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) a l’antiga presó de Palma “queda en res en aquesta zona de la ciutat” i ha anunciat que en el seu lloc hi volen construir habitatges públics. Així ho ha revelat Fidalgo aquest dimarts durant una roda de premsa en què ha assegurat que en arribar a la Gerència “no existia cap acord signat ni cap conveni” entre l’Ajuntament de Palma i la UIB per a la construcció d’una residència d’estudiants a l’antiga presó.

Així mateix, ha destacat que ell mateix “es va interessar pel tema”, en trobar un informe datat del 21 d’octubre de 2019 signat per l’exregidora i l’exgerent d’Urbanisme, Neus Truyol i Joan Riera, respectivament, en el qual es reconeixia “no tenir concretat el finançament específic amb altres administracions” per al projecte. Segons ha relatat, al final del document s’hi deia que l’estudi econòmic elaborat pel Servei de Valoracions i Projectes imputava “la totalitat del cos de la inversió a la hisenda municipal a l’espera que es concreti el finançament esmentat”.

Així mateix, Fidalgo ha dit que els regidors de Més per Palma “insisteixen i pregunten sobre un assumpte del qual no existia finançament”. Preguntat sobre què es pot fer en aquest punt amb el projecte de la presó, Fidalgo ha aclarit que “tenen a veure amb diverses administracions”, ja que darrere l’edifici “hi ha un vial d’accés a la via de Cintura que ha d’executar el Consell de Mallorca”. Llavors, el projecte “està sotmès, en primer lloc, a una obra que no depèn de l’Ajuntament”, però “la voluntat i el criteri” del Consistori passa per construir-hi habitatges públics. En aquest sentit, es considera que “el que més necessita aquesta zona de la ciutat i està més alineat amb l’interès general és la construcció d’habitatge públic, de manera que sigui àgil, més resolutiva i en el menor de temps possible”. De fet, ha afirmat que esperen poder “inaugurar una gran dotació que tengui a veure amb habitatge públic” durant aquesta legislatura.

Precisament, el rector de la UIB, Jaume Carot, va tornar a fer saber que una segona residència per a estudiants de la UIB és “molt necessària” i considerava que hi havia voluntat per part de les administracions. No obstant això, reconeixia que encara que es van oferir els terrenys de l’antiga presó de Palma per situar aquest equipament, no s’ha arribat a materialitzar perquè “el cost és molt alt”.

Notícies relacionades >

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris