X

Le Senne s’aferra al càrrec de president del Parlament i demana un informe jurídic

Aquest dimecres es preveu la Mesa del Parlament en què rebrà l'escrit del Grup Parlamentari Vox sobre l'expulsió de Le Senne i De las Heras

30/01/2024

Le Senne s’aferra al càrrec de president del Parlament i demana un informe jurídic

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, aquest dilluns a la cambra balear. / ISAAC BUJ - EUROPA PRESS

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, demanarà un informe als serveis jurídics de la cambra per evitar el seu cessament en el càrrec, i seguirà així les instruccions de la direcció nacional de Vox a Madrid. Le Senne respon, d’aquesta manera, a la decisió dels cinc diputats revoltats de Vox d’expulsar-lo, a ell, i la presidenta del partit a les Balears, Patricia de las Heras, del grup parlamentari.

Aquest dimecres es preveu la reunió de la Mesa del Parlament que rebrà de manera formal l’escrit dels diputats díscols, liderats per la portaveu Idoia Ribas, els quals seran expulsats del partit, segons ha decidit la direcció nacional de Vox. La Mesa haurà de prendre una decisió per majoria. D’altra banda, segons el reglament de la cambra, en principi Le Senne ha de dimitir immediatament del càrrec després de quedar-se fora del grup parlamentari i passar a ser un diputat no adscrit.

Aquesta crisi institucional i política posa en perill la governabilitat de les Balears: Vox no forma part de l’Executiu del PP de Marga Prohens, però els populars no compten amb majoria absoluta en la cambra, per la qual cosa requereixen el suport puntual dels diputats revoltats per tirar endavant les seves principals iniciatives.

Notícies relacionades >

30/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris