X

Les ONG’s socials tanquen al Parlament el compromís polític pel dret a l’habitatge

La Xarxa per la Inclusió Social i els grups parlamentaris estableixen línies estratègiques de treball per combatre la dificultat per accedir-hi

21/03/2023

Les ONG’s socials tanquen al Parlament el compromís polític pel dret a l’habitatge

Foto de família al Parlament d'autoritats, representants dels grups polítics parlamentaris i del tercer sector (Foto: Parlament)

Redacció

A poc més de dos mesos per les eleccions autonòmiques, la Xarxa per la Inclusió Social EAPN que inclou entitats com Creu Roja, Caritas, Metges del Món i Naüm, entre moltes altres, ha obtingut de tots els partits polítics amb representació al Parlament, el consens i signatura del document titulat ‘Acord per fer efectiu el dret a l’habitatge’.

El text ha de servir per garantir de manera conjunta l’establert a la Constitució i l’Estatut d’Autonomia quant a poder disposar d’un sostre on viure. “N’estam molt orgullosos perquè és un acord transcendental per viure en plenitud i fer exercici dels nostres drets com a ciutadans”, ha deixat dit durant l’acte el president de l’entitat i també director de l’ONG  Espiral per la joventut, la infància i la família, Xavier Torrens.

Tot plegat deriva del Pacte per la Inclusió Social signat pels partits de la cambra parlamentària el 2020 arran del qual es constata que, a més del conegut dèficit de polítiques públiques, parc d’habitatge, reserva de sol, actuacions pels habitatges buits, rehabilitació i reconversió d’usos per fer front a un mercat laboral fràgil i uns preus immobiliaris en escalada, falta un diagnòstic “de consens, clar i profund”. I que no discrimini “determinades persones i col·lectius”.

I així s’aposta per anar més enllà de les polítiques d’habitatge fins “el dret a l’ocupació laboral amb contractes dignes, normatives urbanístiques i agilització administrativa”. Més encara, “per la responsabilitat política per cercar el consens necessari” a tots els nivells.


Cristina, 33 anys, separada i amb dos fills: “Som una persona feinera desesperada per trobar lloguer”
Àlex Julià: a la cerca d’un pis per acabar el curs a Formentera

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris