X

L’exgerent de l’IBETEC s’enfronta aquest divendres a un judici acusat d’agressió sexual, lesions i atemptat contra l’autoritat

Juan Antonio Serra Ferrer va ser destituït a final de 2023

31/05/2024

L’exgerent de l’IBETEC s’enfronta aquest divendres a un judici acusat d’agressió sexual, lesions i atemptat contra l’autoritat

Juan Antonio Serra Ferrer arribant als jutjats aquest divendres acompanyat del seu advocat. Foto IB3

El exgerent de l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació (Ibetec), Juan Antonio Serra Ferrer, s’enfronta aquest divendres a un judici per presumptes delictes d’agressió sexual, lesions i atemptat contra l’autoritat. L’encarregada de jutjar el cas serà la jutge Juana Arbona, després d’apartar-se Ana María Camaselle i ha al·legat vincles d’amistat amb l’investigat i possibles testimonis.

El maig de 2022 una dona va denunciar Serra per presumptament intentar besar-la i llepar-li la cara en un local d’oci de Palma. També se’l jutjarà per un cop de puny a un dels policies que el va detenir. La Fiscalia demana per a Serra una pena de tres anys i tres mesos de presó, així com una ordre d’allunyament a 300 metres en favor de la víctima per cinc anys, així com el pagament d’indemnitzacions de 2.360 euros per a la dona i 540 euros per al policia.

Per part seva, l’agent, assistit pel Sindicat Unificat de Policia (SUP) demana cinc anys de presó per atemptat i lesions. El sindicat ha reivindicat la seva “política de tolerància zero davant les agressions a policies” i ha incidit que atacar un agent “no pot sortir gratis”.

Cal recordar que Serra va descartar un acord processal amb les acusacions, la qual cosa hagués implicat reconèixer la seva culpa a canvi d’obtenir una rebaixa en les condemnes i evitar la celebració del judici i fer-se en el seu lloc una breu vista. La defensa va rebutjar aquesta possibilitat perquè nega la versió de les acusacions. L’escrit de defensa planteja que en el moment dels fets l’acusat havia consumit begudes alcohòliques i sol·licita un atenuant per això, així com un altre atenuant de reparació del mal per compensacions econòmiques consignades per a la denunciant.

El cas va suposar la seva destitució del càrrec que ocupava dins de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació. El vicepresident del Govern, Antoni Costa, l’havia nomenat com a càrrec de confiança quan la causa ja estava en marxa. Costa va acabar demanant disculpes en reconèixer que s’havia “equivocat” en nomenar-lo i va apel·lar a la presumpció d’innocència, però va considerar que no era motiu suficient per a presentar la seva pròpia dimissió com li demanava l’oposició.

Notícies relacionades >

31/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT