X

Melià aposta pels seus establiments a la Xina amb ocupacions del 70%

La cadena hotelera acaba d'anunciar la signatura del seu tercer hotel a Xian, el principal epicentre econòmic del nord-oest del país

17/04/2021

Melià aposta pels seus establiments a la Xina amb ocupacions del 70%25

L'hotel Gran Meliá Chengdu

14

La cadena hotelera Meliá treballa a la Xina amb ocupacions del 68-70%, que arriben al 100% durant la setmana laboral en els sis hotels que té operatius i observa que es recuperen les ràtios de rendibilitat perquè la demanda d’oci i turisme és molt elevada.

Meliá acaba d’anunciar la signatura del seu tercer hotel a Xian, el principal epicentre econòmic al nord-oest del país a més d’un important focus cultural i turístic. Sota l’ensenya Innside by Meliá, i operat mitjançant un contracte de gestió, obrirà aquest establiment el 2025 al nou districte de Qujiang.

El director general dels hotels de la cadena mallorquina a la Xina, Bernardo Cabot, ha explicat que l’economia xinesa està funcionant a ple rendiment gràcies al mercat domèstic, amb 1.400 milions d’habitants, de manera que els seus hotels ingressen ja el mateix que facturaven en els mateixos mesos de 2019, abans de la pandèmia.

Aquest procés podria donar-se en el mercat espanyol i europeu en els pròxims mesos, en funció dels avanços en el ritme de vacunació, si es repeteix el patró que s’ha donat a la Xina. I és que així s’esta produint el que Bernardo Cabot anomena “el viatges de la venjança”, que dona sortida a la demanda acumulada de tants mesos de paralització arran de la pandèmia de la Covid-19.

El sector hoteler a la Xina, amb avions i trens abarrotats i la demanda disparada, pot viure d’un mercat potent, sense cap dependència del turisme estranger. Abans de la pandèmia, entre 175 i 200 milions de ciutadans viatjaven a l’estranger i ara han optat per redescobrir el país.

La dada més esperançadora per al sector, diu Cabot, és la pujada del preu mitjà i, per tant, del RevPar (ingrés per habitació disponible), el millor indicador de la rendibilitat del negoci.

Mentrestant, a Europa i a Espanya el sector hoteler es veu obligat a rebaixar els preus per captar la poca demanda que circula, així com recullen les dades de l’indicador de preus de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).


Maroto, sorpresa per la demanda de 200 milions d’euros de Melià i NH
Meliá exigeix al govern espanyol 116 milions pel tancament en estat d’alarma
Melià Hotels perd quasi 600 milions d’euros el 2020
Meliá augmenta fins a 15 hotels a Vietnam després d’anunciar-ne dos nous

17/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT