X

Menorca passa a Nivell 3 i Mallorca, Eivissa i Formentera es mantenen a Nivell 1

Així ho ha confirmat aquest divendres el portaveu del Govern, Iago Negueruela, després de la reunió del Consell de Govern, que també ha abordat l'autorització del passaport Covid a l'àmbit de la restauració a Balears 

03/12/2021

Menorca passa a Nivell 3 i Mallorca, Eivissa i Formentera es mantenen a Nivell 1

EFE/EPA/CHAMILA KARUNARATHNE

Redacció

Menorca passa a Nivell 3 i Mallorca, Eivissa i Formentera de moment es mantenen a Nivell 1. Així ho ha informat aquest divendres El portaveu del Govern, Iago Negueruela, que ha comparegut  després de la reunió del Consell de Govern per informar de l’actualització dels nivells d’alerta sanitària. I és que Menorca frega el risc extrem, és a dir que registra una incidència acumulada de 497 casos, molt a prop dels 500 casos per 100.000 habitants a 14 dies. Mallorca està en els 287 casos, Eivissa en els 218 i Formentera en els 67 casos per cada 100.000 habitants.

Negueruela també ha explicat que a partir de demà dissabte, s’amplia l’abast del certificat Covid més enllà de l’àmbit de les residències, després que el TSJIB i la Fiscalia hagin donat suport a la decisió del Consell de Govern. Amb el Nivell 1, el certificat s’haurà de presentar per entrar als establiments de restauració amb més de 50 persones a l’interior i a tots els bars i locals de copes independement de la seva ocupació. Aquesta decisió està previst que es torni a revisar d’aquí a 15 dies, fet que podria suposar canvis en els nivells de risc i per tant de les mesures Covid.

En el cas de Menorca, actualment amb Nivell 3, també s’haurà de presentar el certificat per accedir a refugis, albergs i hostals (és a dir, establiments amb habitacions compartides) i també gimnasos, circs amb carpa, cinemes, esdeveniments culturals on es pugui consumir i a acadèmies de ball.

El portaveu del Govern ha dit que es tracta d’una decisió positiva, que a la pràctica implicarà que “tots guanyarem en tranquilitat seguretat sanitària”. Així la presentació d’aquest certificat passa a ser una obligació legal. Negueruela també ha dit que el Govern ja té en marxa l’aplicació mòbil per facilitar la demanda del certificat Covid a bars i restaurants. Aquesta app, verificaciócovid.ibsalut.es, està previst que estigui activa aquest dissabte.

Negueruela ha dit que es reforçaran els controls i es coordinarà amb els ajuntaments per augmentar les inspeccions als locals de restauració per tal de garantir el compliment de la implantació del passaport Covid. Les sancions podran arribar fins als 600 mil euros. 

En els acords de mesures Covid també s’ha suavitzat l’obligació d’utilitzar monodosis i a partir d’ara ja no es considerarà obligatori, una demanda dels agents socials.

El conseller de Treball també ha destacat les dades positives registrades en els darrers mesos quant a l’atur i a l’ocupació i ha dit que Balears està en el camí de la recuperació econòmica, que es reforça també amb el diàleg social.


El TSJIB n’avala la mesura: Balears estendrà el passaport covid als restaurants amb més de 50 persones


Vicent Marí dona suport al passaport Covid a la restauració


Com afegir el passaport Covid a la cartera virtual del mòbil per a ensenyar-lo fàcilment


On i com sol·licitar el Certificat Covid?

03/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris