X

Més de 200 persones controlaran les arribades dels passatgers nacionals a ports i aeroports

Demà dissabte serà el dia amb més trànsit aeri d'aquest cap de setmana, amb 181 moviments previstos

18/12/2020

Més de 200 persones controlaran les arribades dels passatgers nacionals a ports i aeroports

Aeroport de Palma (EFE)

A les portes de les festes de Nadal, es demana reduir al màxim la mobilitat. Els residents que són a la península, principalment estudiants, es podran fer PCRs gratuïtes abans de volar per evitar els possibles contagis. A partir de diumenge que ve, per entrar a les Balears, els no residents hauran de justificar el viatge o garantir amb alguna prova que són negatius.

Aquest matí, a l’aeroport de Palma, els estudiants procedents de Madrid o de Barcelona han estat els protagonistes d’aquest matí a les arribades. Avui hi ha prevists 166 moviments de vols d’entrada i sortida, d’aquests provenen d’altres ciutats espanyoles com Madrid, València, Barcelona o Bilbao. A banda dels vols nacionals, els més nombrosos són els provinents d’Alemanya.

Demà dissabte serà el dia amb més trànsit aeri d’aquest cap de setmana, amb 181 moviments previstos. Fins dia 10 de gener, el dia amb més moviment serà el diumenge 27 de desembre, amb 195 vols.

Les mesures de prevenció de la Covid-19 han provocat que la majoria dels retrobaments familiars es realitzassin a l’exterior de l’aeroport.

Als estudiants que han arribat avui no se’ls ha demanat la PCR en orígen. Es demanarà a partir d’aquest diumenge a tots els passatgers nacionals, siguin residents o no. El Govern ha explicat avui el dispositiu que s’activarà.

CONTROLS A PARTIR D’AQUEST DIUMENGE:

215 persones controlaran l’arribada de passatgers a partir de dia 20 perquè tothom que arribi a Balears ho faci lliure de Covid. Per aquest diumenge es preveu l’arribada de 60 vols a les Illes amb 9.800 seients ofertats i 8 vaixells, amb 5.700 places. Els controls als aeroports es faran a la terminal d’arribades i als ports, a la terminal i dins els vehicles.

La consellera de Salut, Patrícia Guasp, recorda que l’objectiu és que tothom vengui amb la PCR feta en orígen i 72 hores abans. Residents i viatgers amb motius justificats podran optar també a fer-se un test d’antígens o guardar 10 dies de quarantena.

“Els viatgers amb motius no justificats han de presentar el formulari de control sanitari, la prova PCR feta amb màxim 72 hores abans. Si no se l’han fet, se l’hauran de fer a l’aeroport i s’enfrontaran a una sanció, més el cost de la prova i omplir la documentació en cas de que no la duguin. En el cas de viatgers amb motius justificats, si presenten el codi QR i la PCR, no hauran de fer res més”, ha explicat Patrícia Guasp.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ:

El Govern treballa també en l’estratègia de vacunació. A les Illes arriben 120.000 dosis que serviran primer per protegir als més vulnerables. Aquests són usuaris i treballadors de residències, professionals sanitaris i grans dependents. En total, 60 mil persones durant el primer trimestre de 2021.

Francina Armengol: “No és una cursa, no és una carrera, no és important arribar els primers sinó arribar-hi segurs. I que tenguem en compte, que entre la primera i la segona dosi, encara no ets immune. I també després de la segona dosi, s’ha d’esperar 10 dies encara perquè sigui efectiva”.

Mentrestant, el Govern ha destinat 300 mil euros per a la compra de 15 ultracongeladors on es guardaran les dosis. Es repartiran entre els hospitals i els centres de salut. També s’han adquirit 15 congeladors més i tot el material que farà servir el personal sanitari encarregat de submnistrar la vacuna”.


Balears demanarà proves diagnòstiques per entrar des de la Península a partir de dia 20 de desembre
50 dels 64 centres on es faran les PCR gratuïtes a Espanya tanquen els caps de setmana

 

18/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT