X

Més d’un milió de vacunes pediàtriques contra la covid arriben avui a Espanya

Dimecres començarà la campanya a les Balears. Es farà a centres sanitaris, no a les escoles

13/12/2021

Més d’un milió de vacunes pediàtriques contra la covid arriben avui a Espanya

Avui dilluns arribarà a Espanya la primera remesa de més d’un milió de vacunes per inocular als infants. La vacunació en la població infantil pot ajudar a disminuir la càrrega de malaltia en aquest col·lectiu i la transmissió en l’entorn familiar, en els centres educatius i en la comunitat, a més de contribuir a la disminució de l’aparició de noves variants d’aquest virus. L’objectiu és protegir els nens no només de la malaltia en la seva faceta aguda, sinó també davant possibles afeccions a futur i davant la síndrome de covid persistent.

A Balears, està previst que a partir de dimecres comenci la vacunació, i el Govern ja ha assegurat que no ho farà a les escoles, a diferència d’altres comunitats. 83.000 infants d’entre 5 i 11 anys podran posar-se la vacunar al llarg d’aquestes pròximes setmanes. Els primers seran els que pateixen qualque tipus de risc i els més grans, els de 9 a 11 anys. Des d’aquí, s’anirà avançant cap a les edats inferiors.

La vacuna que es rebrà és la il Comirnaty (de la marca Pfizer), que ha estat autoritzada per l’Agència Europea del Medicament per a la població d’entre cinc i onze anys i es dispensarà en vials diferents als utilitzats per a la població adulta. Aquesta vacuna ha mostrat una eficàcia enfront del covid simptomàtic del 90,7% en els assajos clínics amb nens d’aquesta franja d’edat. Igual que en el grup de major edat, s’administra en dues dosis, però en la vacunació pediàtrica aquestes dosis estaran separades per un interval de vuit setmanes, i s’injectaran al braç.

Avui compareixerà el Govern en roda de premsa per donar més detalls d’aquesta nova fase.


La vacunació dels infants a Balears començarà amb els que pateixen malalties greus i amb el grup dels 9 als 11 anys

Així serà la campanya de la vacunació infantil a cada comunitat autònoma

Les vacunes pediàtriques contra la covid arriben a Espanya aquest dilluns

13/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris