X

Obligatori el certificat covid a partir d’avui per entrar a restaurants de més de 50 comensals

La mesura ha entrat en vigor aquest dissabte, a l'inici del pont de la Constitució i a poques setmanes de Nadal i estarà vigent fins al 24 de gener

04/12/2021

Obligatori el certificat covid a partir d’avui per entrar a restaurants de més de 50 comensals

EFE/Enric Fontcuberta


Com afegir el passaport Covid a la cartera virtual del mòbil per a ensenyar-lo fàcilment

El Certificat Covid és des d’aquest dissabte indispensable per accedir a l’interior de restaurants amb aforaments superiors a 50 persones i a tot l’oci nocturn. El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) i la Fiscalia varen donar aquest dijous el vistiplau a l’acord del Consell de Govern per fixar un nou sistema de mesures que permet demanar el Certificat Covid per accedir a determinats espais. El nou sistema determina diferents mesures segons el nivell d’alerta sanitària:

Nivell 1: Segons el nou sistema de nivells, totes les illes (menys Menorca) estan en el nivell 1, que determina que per accedir a l’interior de restaurants amb aforaments superiors a 50 persones o a tot l’oci nocturn cal estar vacunat amb pauta completa, acreditar una prova negativa de Covid o haver superat la malaltia.

Nivell 2: L’acord aprovat aquest dilluns també preveu que, en cas que la situació epidemiològica passés a nivell 2, s’inclourien els allotjaments turístics on els hostes comparteixin habitació.

Nivell 3: que afectarà ara mateix a l’illa de Menorca. La mesura de demanar el certificat Covid s’aplica també a cinemes, circs amb carpa, acadèmies de ball, gimnasos o esdeveniments culturals on es mengi o es begui.

La mesura ha entrat en vigor aquest dissabte, a l’inici del pont de la Constitució i a poques setmanes de Nadal i estarà vigent fins al 24 de gener.

Per tal de fer-la efectiva el Govern ha habilitat una web per poder escanejar el codi QR del certificat Covid amb el mòbil. És aquesta: verificacovid.ibsalut.es.


On i com sol·licitar el Certificat Covid?
Tota la informació sobre la nova aplicació per escanejar el certificat Covid

La mesura ha generat dubtes i algunes reticències entre els restauradors que no saben com aplicar-la, ja que en moltes ocasions suposarà de disposar de personal per demanar el certificat a l’entrada dels establiments.

Les comunitats que ja han implantat el passaport Covid

Galícia, Aragó, Múrcia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Navarra ja compten amb l’aval dels seus tribunals superiors de Justícia per a imposar el certificat; a Euskadi el Suprem ha donat llum verda després del primer revés judicial; i a les Balears ja es demana, també amb aval judicial, a residències i discoteques. El Govern balear ja ha demanat al TSJIB poder extendre el requisit per accedir a restauració, oci nocturn, refugis i gimnasos en funció dels nivells d’afectació.


Cues a Son Dureta per vacunar-se contra la Covid i poder entrar a partir de demà restaurants

04/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris