OR%C3%8DGENS%3A+El+personatges+que+han+marcat+la+hist%C3%B2ria+viva+de+Balears

Diumenge a les 12.30

ORÍGENS: El personatges que han marcat la història viva de Balears

Aquest diumenge tornen més capítols del programa Orígens, l’espai d’entrevistes a persones de Balears que són història viva de les Illes. Aquesta setmana, començarem amb Esperanza Ferrer Marí. Nascuda a Formentera dins una família pagesa, els anys seixanta amb el seu germà va muntar un petit hostal. El negoci ha crescut, però la seva filosofia no ha canviat.

Tot seguit coneixerem Antoni Torrens i Gost, apotecari, pobler, agitador cultural. Estima la terra, la cultura i les tradicions. Fa 25 anys va dur les festes de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia, i encara no ha aturat. El següent convidat serà Erwin Bechtold. Artista pintor, informalista. Treballà amb Fernand Léger a París, fugint de l’alemanya nazi. Tot just arribar a Eivissa l’any 1954 va saber que aquell era el seu lloc, el seu espai vital, el món per a la seva pintura.

Margalida Alemany Enseñat, andritxola, cuinera mediàtica pionera, deixeble de mestre Tomeu Esteva i de Juan Mari Arzak, mestre de cuiners. Combina els productes tradicionals amb la cuina més contemporània.

Continuarem amb Joan Oliver ‘Maneu’, empresari, galerista retirat, col·leccionista, professor de matemàtiques, economista, lector compulsiu… Conèixer Joan Miró li va canviar la vida.

Acabarem amb l’empresari d’èxit Antoni Fontanet, qui va començar amb l’estraperlo fins a muntar un imperi. La seva única passió és i ha estat la feina. Amb 98 anys encara va cada dia a l’oficina, i duu tot el pes dels seus negocis.

Orígens és l’espai d’entrevistes a persones de Balears més grans de 70 anys que, per un motiu o un altre, han esdevingut personatges i que, sobretot, són part de la història viva de les Illes. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3televisio amb l’etiqueta #OrígensIB3 i a facebook.com/ IB3org. A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe, i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.