X

Pedro Sánchez: “La gran majoria dels espanyols estaran vacunats en el primer semestre de 2021”

El president del govern espanyol ha dit que la campanya es posarà en marxa al gener i comptarà amb 13.000 punts de vacunació

22/11/2020

Pedro Sánchez: “La gran majoria dels espanyols estaran vacunats en el primer semestre de 2021”

Pedro Sánchez, a la roda de premsa que ha ofert aquest diumenge després del Consell de Ministres extraordinari a la Moncloa (Europapress)

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha avançat el pla de vacunació contra el Covid-19 que es presentarà al Consell de Ministres del dimarts i que comptarà amb 13.000 punts de vacunació per garantir un “accés equitatiu a les vacunes” a través de l’Atenció Primària.

“El Govern garantirà que tots els grups prioritzats tinguin accés a la vacuna. Per a això, s’acordarà en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut una estratègia única de vacunació”, ha explicat Sánchez en roda de premsa a la Moncloa.

El president del Govern ha indicat que “una part molt substancial de la població es podrà vacunar amb totes les garanties el primer semestre de l’any”. Sánchez ha explicat que, juntament amb Alemanya, serà el primer país amb un pla de vacunació per dur a terme a partir de gener.

Segons ha dit, la campanya es posarà en marxa al gener i comptarà amb 13.000 punts de vacunació. En aquest sentit ha recordat que cada any es vacuna a Espanya per a la grip 10 milions de persones. “El Sistema Nacional de Salut està preparat per aconseguir aquest objectiu”, ha subratllat Sánchez, que ha recordat que enguany, en vuit setmanes, s’han vacunat 14 milions de persones de la grip.

El president del Govern ha explicat que l’estratègia única de vacunació s’ha dissenyat amb un grup d’experts multidisciplinari en el qual s’inclouen “experts de les CC.AA., del Consell Interterritorial o de bioètica”.

Sánchez ha recordat que la UE ja ha signat cinc contractes per a 1.200 milions de dosis ampliables, dels quals a Espanya li correspondran el 10% de les dosis pel percentatge de població.


Salut defensa que les vacunes contra el coronavirus seran segures
Salvador Illa diu que la vacunació contra la COVID-19 no serà obligatòria
Joan Carles March: “No ens podem deixar endur per cops de titulars de vacunes”
Sanitat espera vacunes gratuïtes per a 10 milions de persones abans de maig

22/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris