08:05

PACO DE LUCIA I GABRIELA CANSECO
A TERRA DE PASSIONS tenim l’historia d’una tità de la música, un autèntic geni universal que va dir de les nostres illes que eren una terra per somniar, ell era Paco de Lucia, que junt a la seva dona Gabriela Canseco, varen viure aquí part dels darrers anys de vida d’ell. A les Balears es trobaven contents i destacaven que els seus fills havien après a llegir, escriure i pensar en diferents llengües i a relacionar-se a amb diferents cultures, religions i races.

09:20

HUDSON & REX

MALES AIGÜES
Quan un activista és assassinat durant un descans i entrada en una planta d'embotellament d'aigua, totes les proves apunten cap al seu soci en delicte, però Charlie i Rex no estan convençuts.

UN HOME CONSEQÜENT
Quan l'ex de Donovan, un addicte en recuperació, es desperta amb sang a les mans i un company d'habitació mort al seu apartament, l'equip es mou ràpidament.

10:40

NACHO I LA DESAPARICIÓ DEL COTXE
La Gran Ruta és l'aventura que dos germans, Nacho i Javi Summers, duen a terme juntament amb Dani Cuesta i Raúl Martínez, membres de l'equip d'Ib3 Televisió. La història comença a Mallorca, quan decideixen realitzar un Ralli Solidari des de Palma fins a Ulan Bator, Mongòlia. L'objectiu: recorre 17 mil quilometres en 70 dies i donar el cotxe a una organització del país asiàtic perquè sigui subhastat i així poder ajudar als nins que viuen als orfenats. Disposen de 25 € per persona i dia per dinar, sopar, allotjar-se i posar benzina al cotxe, el que els obligarà en molts de moments a ajustar-se en les despeses. "Nacho i la desaparició del cotxe". Durant el programa d'avui descobrirem com els quatre mallorquins d'aquesta aventura solidària estan a punt d'arribar al darrer país que visitaran: Mongòlia. Ulan Bator, la capital, és la meta. Però encara els queden més de tres mil quilometres per recórrer. Partiran des de Kirguizistan en direcció a Rússia. Visitaran el mercat més gran d'Àsia, el mercat de Biskek construït amb milers de contenidors de càrrega. A més, coneixeran Biïsk i agafaran l'única carretera que entra a Mongòlia. Travessaran la serralada d'Altai, la zona sud de Sibèria en què les temperatures en ple estiu arriben als cero graus centígrads i on sofriran un gran esglai: la desaparició del cotxe.

11:15

Pesca de Gamba i Escarmarlans, Festa de Sa Marina de Valldemossa i Regata Illes
En el programa d’aquesta setmana en Pedro Carbonell pescarà gamba i escamarlans al sud de Formentera; en Manolo Barahona assistirà a les festes del Sa Marina de Valldemossa per competir en el concurs d’arrossos que s’hi fa cada any; i en Tomeu Orell participarà a la regata Illes Balears Clàssics, on descobrirà embarcacions espectaculars. També aprendrem com es fa conserva casolana de peix i coneixerem el deepboard, una nova manera de divertir-se a la mar.

12:25

CORRENTIES DE SA DRAGONERA

Juliol de 1977. Un empresari vol comprar explotar sa Dragonera i construir una urbanització de luxe. Un grup de joves, pren la decisió de ocupar l’illa pacíficament per impedir una construcció que destruiria l’illa. Més de deu dies d’ocupació que marcaren el futur de l’ecologia a tot el país. “Correntíes de Sa Dragonera” explica en ordre cronològic els fets, narrats pels seus protagonistes, combinant ficcions i recreacions durant aquells dies tan intensos i que ens mostra com va ser l’ocupació des de dins i la seva repercussió. Testimonis de primera mà, ocupants i activistes vinculats en tota l’acció que va poder salvar la Dragonera, juntament amb la visió d’experts, es combinen en un documental que vol recordar la història d’uns fets inoblidables que es mereixen ser recordats. Una pel·lícula que mostra l’aventura, l’emoció i la valentia d’uns joves que amb un esperit de canviar les coses aconseguiren una fita única en la història de les Illes Balears.sió.

13:20

BALEARS DES DE L'AIRE. EXTRA

Sant Josep de Sa Talaia

13:50

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

CLASSES DE MOLLS

15:05

EL TEMPS MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA16:15

CINEMA

Christian és un científic especialitzat en les oques salvatges i els seus processos de migració. El seu fill, un adolescent obnubilat pels videojocs, no vol passar unes vacances amb el seu pare en plena naturalesa. No obstant això, pare i fill s'uniran en una aventura increïble: salvar a una espècie en perill d'extinció amb l'ajuda d'un ultralleuger. Emprenen junts un viatge fascinant pels cels d'Europa. Basada en una història real.

18:05

CINEMA

Any 1876. El capità Nathan Algren és un home que sobreviu turmentat pels records de la Guerra Civil 1861-1865
i de les campanyes contra els indis, en les quals va participar arriscant la seva vida. Des de llavors, el món ha canviat radicalment: el pragmatisme ha substituït el valor, l'interès personal ha ocupat el lloc del sacrifici, i el sentit de l'honor ha desaparegut. En un país molt llunyà, un altre soldat veu també com la seva manera de vida està a punt de desintegrar-se. És Katsumoto, el darrer líder d'un antic llinatge de guerrers, els venerats samurais, que van dedicar les seves vides a servir l'emperador i a preservar l'esperit de la mil•lenària cultura japonesa.

22:15

SOR ISABEL SABATER
T1 - 2 .

23:05

DON SEBASTIÁ
Memòria Negra és una sèrie documental que tracta de recuperar part dels crims i successos més destacats que s'han produït a les Illes Balears durant els darrers cent anys. En aquesta sisena temporada l'espectador podrà conèixer, a través dels protagonistes dels fets i d'experts en la crònica negra, com es van desenvolupar els esdeveniments que van envoltar els nous casos que presentem. Per molts fou un home sense passat però en realitat només intentava fugir d’ell. Durant molts d’anys Tomàs Frau aconseguí tenir una doble vida sense que ningú el descobrís. Durant el dia era el respectable i elegant Don Sebastià. De nit, es transformava en el lladre que s’amagava darrera l’onada de robatoris que assolava Palma a finals dels anys 40 i que tenia un cadáver enterrat al seu jardí.

23:50

L’ENVERINADORA DE POLLENÇA I L’OPERACIÓ WAP
T1 - 9 En el capítol d’avui recordarem els crims i les incògnites que envolten la terrible història de l’enverinadora de Pollença. Catalina Domingo Campins va ser acusada d’haver mort almenys a 5 familiars directes entre els anys 50 i 60. El segon cas tractarem la desaparició de Maria Elena Salcedo el desembre del 2009 a Palma. Una desaparició inquietant que es va resoldre gràcies a la minuciosa investigació del grup d’homicidis de la policia nacional. Maria Elena Salcedo va aparèixer esquarterada dos mesos després a una zona de camp obert a la zona de Sa Ràpita.

00:55

CINEMA

Marion Crane, una jove secretària, després de cometre el robatori d'uns diners en la seva empresa, fuig de la ciutat i, després de conduir durant hores, decideix descansar en un petit i apartat motel de carretera regentat per un tímid jove anomenat Norman Bates, que viu a la casa del costat amb la seva mare.

05:00

PAISATGES

05:15

PACO DE LUCIA I GABRIELA CANSECO
A TERRA DE PASSIONS tenim l’historia d’una tità de la música, un autèntic geni universal que va dir de les nostres illes que eren una terra per somniar, ell era Paco de Lucia, que junt a la seva dona Gabriela Canseco, varen viure aquí part dels darrers anys de vida d’ell. A les Balears es trobaven contents i destacaven que els seus fills havien après a llegir, escriure i pensar en diferents llengües i a relacionar-se a amb diferents cultures, religions i races.

06:05

EL MISTERI DE LES CANYES
L’ENIGMA DE LES CANYES Una foto misteriosa amb quatre nins saltant sobre unes canyes i només dues dades, Canaleta i Sant Bartomeu, durà a Nofre a les festes de Ferreries, a Menorca. “L’enigma de les canyes” és un viatge a les tradicions populars que han unit als menorquins durant segles al voltant dels cavalls i la festa. Però, més enllà, d’això, aquest capítol és una tornada als estius de la infància, aquells màgics moments que romanen indelebles en les nostres memòries.