07:00

COSTA NORD, PORT DE SOLLER,SA CALOBRA, SA FORADADA En el vuitè programa de Anam a sa platja, ens dirigim a la costa de Tramuntana. Són molts els turistes que després de quedar meravellats amb aquest litoral, tornen tots els anys,. N'hi ha que, fins i tot, venen dos pics en un més des de Austràlia. Diuen que és el lloc més meravellós que han vist mai Coneixem n'Emilio que duu 35 anys fent paelles a Sa Foradada. La seva simpatia i la ubicació inigualable del restaurant han fet que fins i tot el New York Times publicàs, fa dos mesos, un extens reportatge sobre el seu negoci. Te clients de tot el món. L'estiu és la millor època per a la pesca de gambes. La de Sóller es una de les més reconegudes del Mediterrani. Després d'una dura jornada de treball, els pescadors ens conten els secrets de la seva professió. També coneixem una nova recepta per a cuinar aquest producte, molt allunyada del mètode tradicional. En aquesta costa trobam molts penya-segats. Els banyistes els aprofiten per fer pujar l'adrenalina. N'hi ha que realitzen bots realment espectaculars. Anam a sa platja s'emet els dilluns a partir de les 21:45 a IB3 Televisió

07:50

RAMON LLULL.

La sèrie d'animació, constituïda per 7 capítols de 10 minuts, està ambientada en l'última etapa de la vida de Ramon Llull, concretament a 1313, en la seva última estada a Mallorca, i en la qual els protagonistes principals són Ramon Llull, un nen i la mascota d'aquest. En conèixer-se, entre el nen i Ramon Llull, ja ancià, s'estableix una tendra relació. La inesgotable curiositat i dolçor del nen sobre la figura de Ramon Llull fa que, a manera d'avi amb el seu nét, li vagi explicant en cadascun de les seves trobades, com si es tractés d'un conte, tota la seva vida i èxits. ELS PRIMERS ANYS Es produeix la primera trobada entre Ramon Llull i Lluís en el Monestir de la Real a Mallorca, quan Lluís s'endinsa en el Monestir buscant a la seva gosseta Lluna. Ramon Llull li comença a contar la seva vida des dels seus començaments fins a la seva reunió amb Ramon de Penyafort per a demanar-li consell.

08:00

RUPERT&SAM

L'ICEBERG

08:05

S’OLIVERA DE CA’N MINUTET S'OLIVERA DE CA'N MINUTET En Gaspar fa anar Miquela a ca na Buguilot per cercar una bossa de taronges de Son Xapeta. Pel camí, na Miquela es cansa i seu davall d'una olivera. En tombar-se a la soca, na Miquela passa per ull i cau dins la buidor. Veient que na Miquela es torba en tornar, en Gaspar decideix sortir-li a camí. Descobreix que ha passat per ull per la soca de l'olivera. Però no és una olivera qualsevol, és l'olivera de Can Minutet, un portal temporal que per viatjar al passat a l'any tirurany. En Gaspar haurà d'anar a la biblioteca d'Allà Baix i cercar informació de com fer tornar na Miquela. Ella, que és en l'any tirurany, és a un paisatge desconegut envoltada de dinosaures. Allà hi troba coses molt curioses 100 pessetes, un walkman, una bobina de fotos, etc... Finalment, en Gaspar troba la manera de tornar-la al present a un llibre molt antic titulat "Die Sonmaiaren"

08:10

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

MÀQUINES I MOTORS SUMADORES, BATEDORES I MOTORS "La fàbrica desapareguda" dedica el capítol d'avui a la indústria de la mecànica i la maquinària feta a les Illes Balears. El capítol es deté en una de les empreses més importants de principis del segle XX, la Societat Anglo Espanyola de Motors amb seu a Maó, Menorca, i una altra molt emblemàtica pels mallorquins, la fàbrica Loryc, dedicada a la fabricació d'automòbils. Passada la Guerra Civil Espanyola, començaren a sorgir moltes més empreses que cobririen la manca d'importació de productes de fora a causa del règim franquista. Es dissenyaren i fabricaren sumadores a Menorca de la mà de Carlos Ruiz, motors per a l'extracció d'aigua o motors marins per a les embarcacions, com pot ser el motor Joyca menorquí, i el poble de Sencelles fou pioner en la fabricació de batadores que revolucionarien la feina del camp per reduir considerablement les hores de feina. Es tracta també el mític cas de les motocicletes Colomet, tot un èxit de vendes entre finals dels anys 40 i principis dels 60, i del desconegut cas de les motocicletes Coronat, elaborades a Inca l'any 1955 i de les quals tal vegada l'únic exemplar existent sigui el que es mostra al programa. Tots aquests casos, contats per col·leccionistes i treballadors, propiciaren que les Illes no es quedassin desbancades del progués tecnològic que es gaudia a altres parts d'Europa i Amèrica des de temps encà.

09:00

FAR DE SES SALINES-ES MÀRMOLS .RUTA DE SECRETS DE CONTRABAND Del Cap de ses Salines a es Màrmols Avui en Rafel de Can Renou farà la ruta dels secrets del contraban, entre el far del Cap ses Salines i el caló d’es Màrmols. Recorrerà un caminoi devora la mar acompanyat d’en Tomàs i en Toni Joan. En Tomàs està fent un treball de recerca sobre el contraban a Mallorca i té previst publicar un llibre sobre aquesta activitat que va ser tan freqüent a la primera meitat del segle XX, especialment als anys de la guerra i la postguerra. Al llarg de la ruta descobriran diversos “secrets”, els amagatalls on els contrabandistes amagaven els paquets de cafè, tabac i altres productes amb els quals traficaven i que arribaven a Mallorca per la mar. La ruta finalitza al caló dels Màrmols, una petita cala verge del litoral de Santanyí.

09:40

OBRIM PORTES En el programa d’aquesta setmana, Shanti Gordi obrirà algunes portes que estan normalment tancades. Per exemple, la del Palau Episcopal. El bisbe de Menorca, Francesc Conesa, ens ensenyarà les principals depèndencies de la seva residència, i les curiositats d’un palau que molt poca gent ha pogut veure per dins. En Shanti també aconseguirà que li obrin les portes d’un dels monuments més bons de reconèixer de Maó, al que pocs afortunats hi han entrat el Pont de Sant Roc, lúnica resta de la muralla medieval de la ciutat, una icona de la qual en coneixerem la seva història. En aquesta entrega de ben Trobat també entrarem a la Cova des Túnel, una curiosa formació a la vorera de la mar, a la costa sud de l’illa; i la immersió subaqüàtica de la setmana la farem a s’Algar, al lloc conegut com s’Embut, una espècie de cenote en petit. I a la mar practicarem un poc de surf amb na Julia Rita, una regatista de primer nivell. En Shanti també entrarà al centre de recuperació d’animals que el GOB té a Ciutadella, un autèntic hospital on curen els animals que els arriben per després alliberar-los de nou al seu hàbitat natural. I la música, que sempre hi és prensent, i que en aquesta entrega ens deixarà una sorpresa...

10:40

EN LAN, TÈCNIC DEL PIRATES, ENFRONT D’UNA ALARMA Tornem a visitar a un dels nostres enfeinats més peculiars, en Lan, que viurà un dels dies més difícils a la seva feina. Una alarma d’incendi s’ha disparat i ell ha d’actuar ràpidament per tenir-ho tot sota control. El popular i carismàtic tècnic de la sala Pirates Adventure ens seguirà sorprenent amb el seu sentit de l’humor que no decau ni davant l’estrès i la tensió d’una situació ben delicada. Amb en Florencio prepararem una gran paella per 300 comensals a les festes patronals d’Artà. El temps és ben justet i la coordinació de tot l’equip és fonamental. Els nervis creixen quan s’apropa l’hora de sopar i els veïnats ja s’acosten a la plaça. En Julio és un creper del Port d’Alcúdia que té més de quatre milions de visites a youtube. Coneixerem perquè s’ha fet famós arreu del món i descobrirem la seva particular manera de preparar crepes. Farem feina amb n’Isabel i en Rafael, mare i fill que tenen una empresa de calçat a Inca i que preparen unes botes amb pell de serp que els està portant moltíssima feina i que ens deixarà veure la seva relació tan especial. Tot això i molt més a un programa que fa un homenatge als enfeinats de la mà de la veu d’en Miquel Àngel Torrens, sempre amb un to humorístic i desenfadat.

11:25

DAVIDE I NERMIN T1 - 11 DAVIDE I NERMIN Són molts els estrangers que aconsegueixen desenvolupar tot el seu potencial artístic a la nostra terra. Així ho han aconseguit els dos protagonistes del nostre ‘My Way’ d’avui. Avui coneixerem una dona alemanya per qui la música ho és tot, i que a Mallorca ha aconseguit fer-se un nom dins aquest món. I també ens endinsarem en la vida d’un tatuador italià resident a Maó que ha aconseguit estar molt ben considerat en el seu àmbit.

12:20

JO EN SÉ + QUE TU EN FAMILIA

13:30

LLOM DE PORC AMB CODONYS Llom de porc amb codonys Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Avui prepararem un plat de cuina romana. Primer courem a la sal un llom de porc i després, trossejat, l’afegirem a una salsa de mel, vi i codonys. 24’29

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

PER LA PUNTA DE N'AMER T1 - 4 Per la Punta de n’Amer L’equip de Passejades vol dedicar aquest capítol al poble de Sant Llorenç i a les víctimes de la torrentada del 9 d’octubre de 2018. Avui na Maria i en Vicenç travessaran la Punta de n’Amer, una península natural protegida situada entre els nuclis de sa Coma i Cala Millor, al municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Passaran per la possessió de sa Coma, on un temps s’hi feia una llet condensada molt popular. També veuran nius de metralladores, unes antigues pedreres de marès i la Cova de ses Crestes, habitada durant la prehistòria. Continuaran cap al Castell de sa Punta, on l’historiador Ángel Aparicio els explicarà els secrets i la funció d’aquesta fortalesa peculiar. Abans d’arribar a Cala Millor trobaran la campiona Marga Fullana, esportista llorencina que s’entrena per sa Punta i guarda records vinculats a aquest bell paisatge.

15:40

RIVALS N'Ester i n'Albert acullen na Rosa en un moment difícil per ella però la convivència no serà fàcil. En Joan Carles tanca tractes amb en Manel i exerceix el poder sense miraments. Na Carlota i en Guillem fan passes fermes però hi ha qualque cosa que no funciona. En Macià s'esforça en els entrenaments però no acaba de creure que es pot convertir en un bon menador. Sabrem fins a on arriba la passió pel trot d'en Collet i l'habilitat que té a l'hora d'aconseguir allò que vol.
AMB EL VESTIT NOU És l'aniversari de na Magdalena. Vol dinar amb la família i sopar amb en Blai. Però les coses no sempre surten com un espera. Tampoc no li sortirà com s'esperava a en Guillem, que aprofitarà el dinar de na Magdalena per comunicar un esdeveniment que farà indignar en Macià i enfadar na Carlota. A l'hipòdrom la pilota és damunt el terrat d'en Marroig que ha de decidir què fer amb n'Eugeni. N'Elena va descobrir la magarrufa amb el cavall d'en Tomàs i va deixar-ho en mans de son pare.

17:50

EUFEMISMES T4 - 8

18:25

Pesca amb Guiem Sureda, cova dels coloms i moto aquàtica Benvinguts a Gent de la Mar, dilluns en Manolo Barahona sortirà a pescar desde el Club Nàutic de s’Estanyol amb dos amics, en Guillem Sureda i en Joan Garau. Passaran una jornada ben entretinguda i faran una pescada ben variada i acabaran cuinant peix fregit amb ceba amarrats a port. En Rafel Gómez visitarà la Cova dels Coloms acompanyat de la biòloga marina Gígi Torras i un grup d’amigues. Començaran practicant Snorkel a Cala Varques i coneixeran els secrets que amaga aquesta gruta subterrània. L’Alba Brunet anirà al Club Nàutic de Cala Gamba per aprendre a conduir motos d’aigua. Ho farà acompanyada dels millors especialistes d’aquest esport i gaudirà de la velocitat per les aigües cristal·lines del Cap Enderrocat. I veurem els millors vídeos amb les vostres pescades. Si sortiu a navegar, si anau a pescar o si vos agrada sa costa, no ho dubteu, sou Gent de la Mar!

19:30

DISSABTE DE CINC DIES

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

22 DE JULIOL

HI HA ALGÚ DISPARANT A LA GENT
30 MINUTS

23:25

CINEMA

Després de viure una tragèdia familiar, Mack Phillips Sam Worthington cau en una profunda depressió que fa qüestionar-li totes les seves creences. Enfonsat en una crisi de fe, rep una enigmàtica carta en què un misteriós personatge el cita a una cabana abandonada en un bosc d'Oregon. Malgrat els seus dubtes, Mack viatja a la cabana, on es trobarà amb algú inesperat. Aquesta trobada conduirà Mack a enfrontar-se a importants veritats, que no sols transformaran la seva comprensió de la tragèdia sinó que faran que la seva vida canviï per sempre.

01:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:10

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:15

EN LAN, TÈCNIC DEL PIRATES, ENFRONT D’UNA ALARMA Tornem a visitar a un dels nostres enfeinats més peculiars, en Lan, que viurà un dels dies més difícils a la seva feina. Una alarma d’incendi s’ha disparat i ell ha d’actuar ràpidament per tenir-ho tot sota control. El popular i carismàtic tècnic de la sala Pirates Adventure ens seguirà sorprenent amb el seu sentit de l’humor que no decau ni davant l’estrès i la tensió d’una situació ben delicada. Amb en Florencio prepararem una gran paella per 300 comensals a les festes patronals d’Artà. El temps és ben justet i la coordinació de tot l’equip és fonamental. Els nervis creixen quan s’apropa l’hora de sopar i els veïnats ja s’acosten a la plaça. En Julio és un creper del Port d’Alcúdia que té més de quatre milions de visites a youtube. Coneixerem perquè s’ha fet famós arreu del món i descobrirem la seva particular manera de preparar crepes. Farem feina amb n’Isabel i en Rafael, mare i fill que tenen una empresa de calçat a Inca i que preparen unes botes amb pell de serp que els està portant moltíssima feina i que ens deixarà veure la seva relació tan especial. Tot això i molt més a un programa que fa un homenatge als enfeinats de la mà de la veu d’en Miquel Àngel Torrens, sempre amb un to humorístic i desenfadat.

03:05

JO EN SÉ + QUE TU EN FAMILIA

04:10

OBRIM PORTES En el programa d’aquesta setmana, Shanti Gordi obrirà algunes portes que estan normalment tancades. Per exemple, la del Palau Episcopal. El bisbe de Menorca, Francesc Conesa, ens ensenyarà les principals depèndencies de la seva residència, i les curiositats d’un palau que molt poca gent ha pogut veure per dins. En Shanti també aconseguirà que li obrin les portes d’un dels monuments més bons de reconèixer de Maó, al que pocs afortunats hi han entrat el Pont de Sant Roc, lúnica resta de la muralla medieval de la ciutat, una icona de la qual en coneixerem la seva història. En aquesta entrega de ben Trobat també entrarem a la Cova des Túnel, una curiosa formació a la vorera de la mar, a la costa sud de l’illa; i la immersió subaqüàtica de la setmana la farem a s’Algar, al lloc conegut com s’Embut, una espècie de cenote en petit. I a la mar practicarem un poc de surf amb na Julia Rita, una regatista de primer nivell. En Shanti també entrarà al centre de recuperació d’animals que el GOB té a Ciutadella, un autèntic hospital on curen els animals que els arriben per després alliberar-los de nou al seu hàbitat natural. I la música, que sempre hi és prensent, i que en aquesta entrega ens deixarà una sorpresa...

05:10

PAISATGES

05:20

FAR DE SES SALINES-ES MÀRMOLS .RUTA DE SECRETS DE CONTRABAND Del Cap de ses Salines a es Màrmols Avui en Rafel de Can Renou farà la ruta dels secrets del contraban, entre el far del Cap ses Salines i el caló d’es Màrmols. Recorrerà un caminoi devora la mar acompanyat d’en Tomàs i en Toni Joan. En Tomàs està fent un treball de recerca sobre el contraban a Mallorca i té previst publicar un llibre sobre aquesta activitat que va ser tan freqüent a la primera meitat del segle XX, especialment als anys de la guerra i la postguerra. Al llarg de la ruta descobriran diversos “secrets”, els amagatalls on els contrabandistes amagaven els paquets de cafè, tabac i altres productes amb els quals traficaven i que arribaven a Mallorca per la mar. La ruta finalitza al caló dels Màrmols, una petita cala verge del litoral de Santanyí.

06:00

EL NADAL A PALMA Palma pam a pam és un retrat quotidià de la ciutat de Palma, que deixa una marca inesborrable a tothom qui l’ha trepitjada. De la mà de Toni Lluís Reyes descobrirem el patrimoni, la gastronomia i els racons més emblemàtics de Ciutat. Al programa d'avui celebrarem el Nadal amb els palmesans i serem testimonis de com canvia la ciutat per festes. Ens acostarem fins al Betlem de Cort, farem una panera a La Pajarita, descobrirem com seran les carrosses de la Cavalcada de Reis, escoltarem el cor de petitons del Teatre Principal, gaudirem d'un suculent plat nadalenc i, sobretot, compartirem els desitjos de tothom en aquestes dates tan especials.