AVUI
11/07/2020
07:10

ES TRENC En el quart programa de Anam a sa Platja ens desplaçam a Es Trenc En aquesta zona verge de la costa mallorquina es concentra tot tipus de gent. Coneixem des d'àvies amb molta marxa fins a joves que passegen lluint els seus cossos. També ens apropam a un dels pocs restaurants d'aquesta costa. Ho regenten Esteve i Tiri. Són una parella professional divertidíssima. Més tard, aprofitam per desplaçar-mos a tota velocitat fins a Cabrera. Els colors de la Cova Blava, ens deixen sense paraules. D'altra banda, descobrim com antigues famílies ramaderes de la zona han convertit les seves vaqueries en hotels. La seva próximitat a la platja els ha canviat la vida.

08:05
08:55

RUPERT&SAM

"AIGUA NO"

09:00

RAMON LLULL.

ÚLTIMA ETAPA

09:10

Llengua amb tàperes En Gaspar es desperta de bon dematí i antes de partir a fer feina, avisa a na Miquela que pensi a berenar. Però just quan surt de casa, el Dimoni Cucarell canvia el berenar de na Miquela per llengua amb tàperes. Al vespre, en tronar de la feina, es troba a na Miquela xerrant tota sola com una metralladora. No atura de xerrar! En Gaspar se'n dona conta que ha berenat llengua amb tàperes, els veïnats que volen descansar es queixen de les xerrades de na Miquela. En Gaspar decideix dur-la fora vila perquè ningú la sentí. Lo en demà encara xerra que te xerra. En Gaspar va d'un lloc a un altre cercant un remell però el Dimoni Cucarell li posa traves per tot allà on va fins que en Gaspar el descobreix. Tot d'una, en Gaspar avisa als Cossiers, l'FBI de Son Mai. Aquests, que ja han vist aquest encanteri altres vegades, recorden que l'única solució possible és localitzar a la Sibil·la. En Gaspar i na Miquela, xerra que te xerra, arriben a Ca la Quinta Forca i allà, a un racó queixant-se de tot, troben la Sibil·la. Està molt deprimida perquè ha vist la fi del món i es nega a ajudar-la. En Gaspar, que és molt viu, deixa a na Miquela asseguda devora la Sibil·la tres dies seguits fins que aquesta ja no pot pus i esclata "ESTÀ BÉ, LA CURARÉ! Però per l'amor de Déu... QUE NO XERRI PUS!" El cel fa un tro i tot queda en silenci. Na Miquela també. Assustats, na Miquela i en Gaspar tornen a Allà Baix mentre deixen a la Sibil·la remugant una altra vegada.

09:20

MARIA I ERIK T1 - 8 Què es el pitre? Com se fan unes espardenyes? I què s’ha de fer per convertir-se en youtuber? Perquè es passaven missatges a les plantes? Les respostes les trobarem aquesta setmana a Ucs, clics, grans i petits, el programa que posa de manifest els contrastos generacionals a les Pitiüses. No t’ho perdis! Hi ha sorpreses per totes les edats!

10:25

UN INCENDI FORESTAL ENCÉN LES ALARMES A L’IBANAT. Aquesta setmana a “Enfeinats” vivim dedins un incendi de la mà d’un membre de l’Ibanat, en Manolo Martín. Una foguera a un hort ha provocat un foc que si l’equip no actua ràpid i amb coordinació pot arribar a propagar-se i provocar un incendi forestal. Veurem com es preparen i com executen la seva labor per impedir-ho. El sector de l’hosteleria a l’estiu és veu desbordat i hem trobat el millor exemple entrarem a la cuina del restaurant on en Quique, mestre arrosser, i els seus ajudants fan feina a les totes per que el servei sigui perfecte i tot surti així com toca. També ens endinsarem al forn dels germans Ramis, que fan feina tota la nit a contrarellotge per tenir-ho tot llest a primera hora, viurem com és la feina d’un equip de mudances que tenen el temps just per fer el trasllat dels mobles i electrodomèstics d’una casa o com és el dia a dia de na Maureen, recepcionista d’un hotel a Platja de Palma a una zona de festa on es viuen tots tipus d’experiències i anècdotes. La veu de l’actor Miquel Àngel Torrens ens fica de ple en jornades dures i caloroses on coneixerem millor als enfeinats de les nostres illes.

11:15

HIP HOP AMB MAMMA SIROCCA Al Fora Por d’aquesta setmana plantegem un repte amb ritme de carrer. Na Laura Sirocca, fa sis anys que no puja a un escenari perquè pateix pànic escènic, un bloqueig que l'ha retirat de l'escena del Hip-Hop per molts anys i a la que ja pensava que no tornaria. En Xisco Segura ha preparat un entrenament amb molt de ritme per tal de retornar la confiança de la cantant i que pugui pujar a l'escenari del Gremi a demostrar que ha superat el repte Aconseguirà na Laura enfrontar-se als seus fantasmes?, participarà de les proves que li posa el seu entrenador?, pujarà a l'escenari? I el més important... se'n desfarà del bloqueig que l'impedeix cantar? Tot això i molt més avui vespre al segón capítol de FORA POR

12:15

FAMÍLIA GRAVES L’onzena setmana d’emissió, el programa ‘En Companyia’ es desplaça fins a Deià per recordar la figura de l’escriptor britànic Robert Graves. Neus Albis conversarà amb Lucia, Tomás i Guillem, els tres fills mallorquins de l’autor de ‘Jo, Claudi’ i amb ells farà un repàs a la vida i obra de son pare amb el poble de Deià com a escenari immillorable d’aquesta trobada. L’arribada al poble, la seva integració com si fos un més, els seus passejos per la Serra o els visitants il•lustres de son pare seran alguns dels temes que desfilaran per aquesta conversa sobre Graves.

13:00

TEMPS DE BATRE, TRAMPES 3D, GALLETES D'OLI, ASES I VI Aquesta setmana, en Jaume Coll, passarà una jornada de feina amb una pagesos de Sant Llorenç per segar i batre faves per a alimentar una gran guarda d'ovelles. Rebran la visita del nostre youtuber més jove i pagès, en Miquel Montoro, que els donarà una mà. En Toni Ballador, coneixerà a Ciutadella un jove inventor que ha dissenyat una trampa revolucionària per a insectes i plagues als cultius. Una trampa que fabrica amb una impressora 3D. Noves tecnologies al servei d'allò més tradicional. També amollarem una guarda d'ases al torrent d'Andratx. Una manera efectiva i respectuosa de dur el llit del torrent ben net. A Porreres, coneixerem un jove que se'n cuida d'una petita vinya que li dona el vi que necessita per a passar l'any. I a Artà, dos joves ens elaboraran unes galletes d'oli amb un toc de sobrassada. Una delícia que podreu trobar en el llibre “Davantal posat”. Un recull de receptes tradicionals que el mes d'abril va veure la llum.

13:15

UEP! COM ANAM? CÀPSULES

Manescal. Egues i poltres 308
Rebost. Coca pujada 309

13:30

COLÒNIA DE SANT PERE Aquest capítol comença a s’Estanyol, amb vistes a sa Canova, platja verge protegida gràcies a la mobilització ecologista que els anys 80 la va salvar de la urbanització. Des d’aquí, na Maria i en Vicenç recorreran un tram de costa artanenca on veuran restes arqueològiques, velles canteres, plantes i ocells. També ens parlaran de curiositats com el puu, petits crustacis que viuen dins les acumulacions de restes de posidònia i els pescadors utilitzen com a esca. A la Colònia de Sant Pere trobaran Jaume Cabrer, gran coneixedor de rondalles i de la costa d’Artà, xeremier i pescador, que els explicarà la història de la Colònia i els mostrarà antics vivers de llagostes. Continuaran camí cap a Ca los Cans, i pel trajecte veuran les torres de senyals de Son Viuli, restes d’una naveta prehistòrica i abundant flora dunar, resistent al sol, el vent i la sal. Després de contemplar la bella platja de Ca los Cans, na Maria i en Vicenç trobaran Cati Artigues, naturalista i il•lustradora que ha publicat, juntament amb Toni Muñoz, la Petita guia d'aus urbanes d'Artà. Ella els parlarà dels ocells marins que es poden veure en aquest tram de costa i de com els dibuixa. Abans d’acabar el capítol, passaran per la Finca Pública des Canons, recentment adquirida amb doblers de l’ecotaxa i que forma part del patrimoni natural de les nostres Illes.

13:58

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

T2 - 23

16:00

"NO HI HA DESGRÀCIA SENSE VENTURA" Dins uns quants llibres vells de don Cristòfol, que la parròquia ha regalat a la biblioteca municipal, hi troben un petit tresor en pessetes Els beats consideren que els doblers han de tornar a la parròquia, però en Colau farà tot el possible per no tornar-los. D'altra banda, algú del poble ha agafat el costum de robar la bacina.
"L'OVELLA PERDUDA DE SANT JERONI DE LA ROCA" Don Cristòfol condueix cada dia pitjor i posa en perill la vida dels habitants de Sant Jeroni de la Roca. En Lluc demana a na Magdalena que el convenci perquè deixi de conduir. Na Magdalena demana a en Puput que faci una feineta al cotxe de don Cristòfol. Na Coloma, que s'ha ferit una cama a classe de gimnàstica, perd una ovella.

18:00

Pesca, navegació amb el Veritas i caiac Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar amb en Biel i en Toni per la costa pollencina. Faran una pescada variada amb alguna captura inesperada per acabar dinant a bord del peix pescat acompanyat d’un bon tumbet. En Manolo Barahona sortirà a navegar amb el Veritas, un veler de quasi 15 metres construït a Palma. Coneixerem el constructor, l’antic propietari i l’actual d’aquest veler tan Singular. En Rafel Gómez farà una passejada per la costa nord amb un grup de caiaquistes. Gaudirem d’unes vistes excepcionals. Aprofitarem per repassar l’esquimotatge, una tècnica que es fa servir en cas d’emergència. I també prepararem un pa amb oli mariner.
Pesca submarina, Processó marinera, visita a la Fundació Albaola i cabra de mar amb sopa freda. Aquesta setmana, en Pedro Carbonell sortirà a fer pesca submarina des del Port d’Andratx. Comprovarem els secrets d’aquesta tècnica i gaudirem de bones captures. En Manolo Barahona assistirà a una processó marinera al Port d’Alcúdia. Viurà de primera mà aquesta festa tan arrelada. I acabaran berenant a bord. En David Oliver viatjarà fins al País Basc per a navegar amb una traginera del segle XIX. Visitarà la Fundació Alba...

19:30

LA UNIVERSITAT

2018 ha estat l'any de la celebració del 40 aniversari de la Universitat de les Illes Balears. El documental mostra el present de la UIB. A través dels seus protagonistes, planteja qüestions com l'evolució de l'alumnat, el prestigi de la universitat en els rànquings nacionals i internacionals, el funcionament a les illes d'Eivissa, Formentera i Menorca, o el necessari treball per trencar la bretxa de gènere que existeix tant dins de l'estructura docent de la UIB com en les carreres tècniques. Però la UIB no és tan sols un lloc on s'imparteixen classes, existeix una vida universitària, una coral universitària, o en els instituts universitaris associats on es desenvolupa una intensa activitat investigadora, que dóna els seus fruits cada dia. Què és realment una universitat en el present? Què representa per a les Illes Balears comptar amb una universitat? La valoració del coneixement en si mateix és una de les grans batalles de la universitat del futur.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

Les Illes Balears han esdenvingut, en distints períodes de la seva historia, una terra d'emigrants. Les circumstàcies politico-socials així ho provocaren. Puerto Rico, Uruguai, Argentina, Cuba, Veneçuela o Xile foren ports d'arribada de milers d'illencs. El treball audiovisual “Fent les Ameriques” dona veu a les families que partiren d'una illa deprimida buscant fer realitat els seus somnis. Molts ho aconseguiren. Es tracta d'un cant al coratge, a la valentia, a la perseverança i un homenatge a la nostra gent

22:20

LA CADIRA I EL GENERAL. UNA HISTÒRIA ENTRE CUBA I MALLORCA

Qualsevol visitant del palmesà Museu Militar de Sant Carles es podia trobar, fins al novembre de 2018, amb una peça molt especial durant el seu recorregut una cadira feta amb tronc de palma que va pertànyer al líder independentista cubà Antonio Maceo. Un objecte dut a Mallorca com a trofeu de guerra pel general mallorquí Valerià Weyler l’any 1897. A través d’aquesta humil cadira, el documental La Cadira i el general. Una història entre Cuba i Mallorca narra la vida de dues de les principals figures de la Guerra de Cuba. Un treball d'investigació històrica, rodat a Mallorca, Madrid, l’Havana i Santiago de Cuba que constitueix un relat històric de plena vigència, ja que la cadira de Maceo, reivindicada des de fa anys pel govern cubà, viatjà recentment a l’illa acompanyant el president del Govern espanyol Pedro Sánchez durant el seu viatge oficial. Actualment s’exposa al Palau dels Capitans Generals de l’Havana. Una cadira i dos homes de pes històric enfrontats a finals del segle XIX en una guerra atroç Antonio Maceo i Valerià Weyler.

23:25

JORGE DEZCALLAR, L’HOME QUE HO SABIA QUASI TOT

Jorge Dezcallar, nascut a Palma el 1945, ha ocupat les ambaixades més destacades per a un país com Espanya. Des del Marroc, passant pel Vaticà i, finalment, als Estats Units, ha estat el primer – i de moment, únic – civil en ocupar la direcció del Centre Nacional d'Intel•ligència. El documental vol repassar, a través de l'anàlisi de Dezcallar els fets més destacats de la història contemporània recent, des de l'adaptació del cos diplomàtic a la democràcia, passant per la Conferència de Pau de Madrid 1991, les complexes relacions entre Espanya i el Marroc; els atemptats de l'11-M i la gestió que en va fer el govern de José María Aznar; la mort de Joan Pau II; l'elecció de Barack Obama… I com cada any l’Embaixador d’Espanya imparteix una Lliçó inaugural anomenada «L’estat del món» per inaugurar el curs del seu cosí Gonçal López Nadal a la Facultat d'Economia de la UIB.

00:30

BALEARS 2050

Com serà la societat en què viurem d’aquí a 30 anys? Com ens hauran afectat els efectes del canvi climàtic? Quins canvis socioeconòmics es preveuen a mig termini? Ens demanem com serem, com viurem, d’on serem i què farem l’any 2050 a les Illes Balears.

01:25

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:10
03:05

UN INCENDI FORESTAL ENCÉN LES ALARMES A L’IBANAT. Aquesta setmana a “Enfeinats” vivim dedins un incendi de la mà d’un membre de l’Ibanat, en Manolo Martín. Una foguera a un hort ha provocat un foc que si l’equip no actua ràpid i amb coordinació pot arribar a propagar-se i provocar un incendi forestal. Veurem com es preparen i com executen la seva labor per impedir-ho. El sector de l’hosteleria a l’estiu és veu desbordat i hem trobat el millor exemple entrarem a la cuina del restaurant on en Quique, mestre arrosser, i els seus ajudants fan feina a les totes per que el servei sigui perfecte i tot surti així com toca. També ens endinsarem al forn dels germans Ramis, que fan feina tota la nit a contrarellotge per tenir-ho tot llest a primera hora, viurem com és la feina d’un equip de mudances que tenen el temps just per fer el trasllat dels mobles i electrodomèstics d’una casa o com és el dia a dia de na Maureen, recepcionista d’un hotel a Platja de Palma a una zona de festa on es viuen tots tipus d’experiències i anècdotes. La veu de l’actor Miquel Àngel Torrens ens fica de ple en jornades dures i caloroses on coneixerem millor als enfeinats de les nostres illes.

03:55

PAISATGES

04:00

EIXAMPLE Al programa d'avui començarem ben amunt, al pis setze de l'edifici Ocaso. Anirem a berenar al Cafè Sibil•la i coneixerem com es viu a Blanquerna de la mà d'en Toni Nievas. Visitarem la pista esportiva de la parròquia de Santa Catalina Thomàs i descobrirem la passió d'un grup de dones per el patchwork. Gaudirem d'un dinar peruà i sabrem com es forma una campiona de Muay Thai. Per acabar viurem la màgia del cinema a l'emblemàtica Sala Rívoli.
SON CASTELLÓ S’INDIOTERIA Al programa d’avui coneixerem la història del Polígon de Son Castelló, el més antic d’Espanya, conduirem un cotxe de somni i entrarem a una escoleta molt especial. Ens acostarem al barri de Sa Indioteria on conversarem amb el capellà, un lluitador de cap a peus i pedalejarem una mica amb els amics del Club Ciclista del barri. En tornar coneixerem el siquier i darrer pagès en actiu de la zona i assistirem a una classe de la UNED. Ens acomiadarem entre trompetes i tambors.

05:45

Formentera II.Pitiüses, entre pins i savines" torna este dimecres, 15 d'Octubre Pitiüses, entre pins i savines" torna este dimecres, 15 d'Octubre a les 21.30 hores, a l'illa de Formentera per conèixer els indrets més desconeguts de la menor de les Pitiüses. El programa d'IB3 Televisió, presentat per Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster, mostrarà la figuera més antiga de l'illa. Suportada per 200 estalons, la figuera de Can Toni Mestre és un exemple d'arquitectura vegetal. Amb els seus fruits, aprendrem a fer figues seques. La posidònia, secret biològic de Formentera, serà una altra de les protagonistes del programa. De la mà d'un biòleg recorrerem aquesta selva en miniatura, Patrimoni de la Humanitat des de l'any 1999. D'altra banda, descobrirem la part més fosca de Formentera amb el director de cine Alfredo Montero en l'escenari natural de la inquietant pel.lícula de terror 'La Cueva'. Hi haurà temps per conèixer la cara visible del grup folk 'Aires Formenterencs' així com al fundador de Formentera Guitars, un lutier alemany que ensenya als seus alumnes a fabricar la seva pròpia guitarra en sols tres setmanes. I ens trobarem amb el darrer farer de La Mola, qui contarà anècdotes i experiències dels seus 12 anys de treball. També hi haurà temps per conèixer la Formentera més divertida en la Flower Power. Viurem intensament la festa més important de l'estiu amb DJ Pharma. Un peculiar farmacèutic de Sant Ferran que, de nit, deixa la seua bata per transformar-se en disc-jockey.

06:55

BADIA D'ALCÚDIA En el cinqué programa de Anam a sa platja, ens dirigim a la Badia d'Alcúdia. A primer hora del matí ens trobam a Toni Riutort. Tothom el coneix com "El sheriff". És el personatge més popular d'aquest litoral i té mil històries per contar. Més tard ens elevam a 180 metres practicant l'esport de moda a a platja, el parasailing. Des de les altures gaudirem d'una vistes úniques de la badia També comprovam com aquesta costa es un lloc ideal per passar el dia en família. Hi ha pinars on els banyistes gaudeixen d'un bon picnic. Després de dinar n'hi que juguen al parxis. D'altres miren la tele que s'han portat de casa. En acabar la jornada, anam a la zona on es reuneixen els joves dels pobles dels voltants. Aquí xerren, prenen els sól o juguen a volley- platja. . Tots confessen que no canviarien per res del món les seves platges.