AVUI
14/11/2019
07:00

LA SOLEDAT La Soledat Palma El barri de la Soledat, anys enrere conegut com "S'hort des ca", és un dels ecosistemes urbans més particulars de Palma. Amb el barri de Santa Catalina són els dos únics barris d'estructura industrial que existeixen a Mallorca i, en ell, actualment, conviuen veïnats d'ètnia gitana, inmigrants espanyols arribats als anys seixanta, nouarribats llatinoamericans i els fills dels treballadors de les fàbriques. No és una convivència fàcil.

07:40

LES TRES PREGUNTES EIVISSA
EN TONI GARRIGUEL.·LO MALLORCA

07:50

RUPERT&SAM

PLOU I FA SOL
L'AMPOLLA
LA TORTUGA MÁGICA

08:00

EL GEGANT AFAMEGAT MENORCA

09:05
12:05

JOAN MARCH T3 - 3

12:15

CREAR Crear és fer una cosa de no res. N’Enric, des de la seva expressió pictòrica, ha creat i segueix creant la Formentera simbòlica a partir dels elements purs del seu paisatge l’escar, la figuera estalonada, el cel o l’horitzó. En Marià, arquitecte, crea des del seu estudi espais personalíssims i reconeguts arreu com a exemples d’intervencions en què les línies netes i vives, s’imposen. I na Xènia, cantant, compositora i contacontes, crea l’escena amb la paraula, la veu i la música on l’espectador, petit o gran, s’endinsa per viure l’aventura de la ficció.

12:45

PASTA FRESCA FARCIDA DE GAMBES Pasta fresca farcida de gambes Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui farem pasta fresca farcida de gambes. 24’24

20:05

LLOM AMB SALSA DE GARROVA Llom amb salsa de garrova Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui acompanyarem el llom d’un ingredient poc aprofitat la garrova.

21:30
23:20

MONIATOS, MEL DE TARDOR I FORMATJADES Aquesta setmana, al “Uep! Com anam?” coneixerem un expert apicultor que ens mostrarà com treballen les seves abelles per fer la mel de tardor. Amb flors de romaní, de garrover i altres plantes de floració tardana. En Jaume Coll visitarà un pagès de Santa Margalida per a collir moniatos, netejar les flors del safrà i collir les darreres ametles per a fer torró el proper Nadal. A Sant Antoni de Portmay, un jove agricultor ens mostrarà com cull i elabora prepacions amb aloe vera, una planta ornamental i, a més, amb moltes propietats curatives, reparadores i preventives. Ses madones des Pinar de Ciutadella, ens elaboraran unes formatjades de primera. Una recepta que pot ser tant dolça com salada i que segur vos anima a fer-ne a casa. El “youtuber” més famós i influent de fora vila, en Miquel Montoro, tremparà olives a casa per passar l'hivern. Un nou consell del jove més estilós de les xarxes. I, com cada setmana, el mestre de mestres, el nostre Felip Munar repassarà les millors dites i gloses del nostre cançoner popular.

00:25

RETREM UN SENTIT HOMENATGE AL DIJOUS BO D’INCA, RETREM UN SENTIT HOMENATGE AL DIJOUS BO D’INCA, A LA FIRA I A ALGUNS DELS SEUS PROTAGONISTES Aquesta setmana, tot coincidint amb el Dijous Bo, a Uep! Com anam? retrem un sentit homenatge a la fira de fires que, com cada any, tendrà lloc a Inca el quart dijous després del diumenge posterior a Sant Lluc. Dels orígens d’aquesta ancestral festivitat i de la seva evolució al llarg dels segles ens xerraran en Felip Munar i en Biel Pieras -cronista oficial de la capital del Raiguer-. L’amo en Toni Ballador, per la seua banda, es trobarà amb un pagès que ha estat protagonista indiscutible de la gran fira d’Inca durant les darreres dècades en Tomeu Torres, el veterà porcater que cada any duu una mostra de les seves guardes a la Plaça del Bestiar i que ha guanyat diversos pics el concurs morfològic convocat per l’associació de criadors de porcs negres selectes de pura raça mallorquina. A més, a més, com que enguany en Tomeu de Son Marron s’ha jubilat, el nostre presentador aprofitarà l’encontre per descobrir com serà la seva vida a partir d’ara, en què canviarà la seva rutina i quines aficions practicarà durant el seu retir. Serà un retrobament ben sucós, però també molt feiner mentre hi xerren, tots dos arreglaran els animals, ens mostraran un curiós sistema d’alimentació amb big packs i prepararan el trasllat d’una truja cap a Inca. Finalment, al Puig de Santa Magdalena, un jove cuiner inquer ens aguiarà un deliciós arròs amb tomàtigues i herbes aromàtiques i el conjunt del programa es amb una visita veterinària a les vaques de Cúber i amb els bons consells sobre el cultiu i els usos remeiers dels alvocats que ens donarà na Vanessa García a ca seva. El d’aquest dijous serà, idò, un capítol ben bo Bo amb majúscula.

05:20

PAISATGES

05:35

Sta. Agnés, Buscastell i Forada El programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" recorre este dimecres, 8 d'Octubre a les 21.30 hores, l'Eivissa rural i visita els pobles del nord-oest, una de les zones més conservades de l'illa. Les càmeres del programa seran presents en una excitant jornada de caça als boscos de Santa Agnès de Corona on vorem en acció autèntics podencs eivissencs. Els presentadors Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster visitaran, entre altres llocs, el Broll de Buscastell, l'aqüífer on encara avui en dia els pagesos continuen aprofitant un ancestral entramat de sèquies. També visitarem la Vall de Corona, un dels llocs preferits pels eivissencs, especialment en febrer quan els ametllers estan en flor. Des del mirador de Ses Portes del Cel contemplarem les impressionants vistes als illots de Ses Margalides. El mercat de Forata ocuparà una part d'aquest programa per mostrar una forma alternativa de comprar-hi sense euros a la butxaca. Este petit mercat cuida la producció local, ètica i sostenible i aquí només es venen sabons, herbes eivissenques, oli, roba de punt o complements fets a l'illa de manera artesanal. En la part gastronòmica del programa aprendrem a fer les truites més famoses d'Eivissa amb na Maria de Can Cosmi i estarem a La Capella, un restaurant ubicat en una església i on han compartit taula Tom Hanks, Sting i Bruce Springsteen. A més, el polifacètic Armin Heinemann, director del Festival d'Òpera d'Eivissa, ens mostrarà algunes de les seves creacions i ens explicarà la particular manera que té de trobar la inspiració. Coneixerem també l'agroturisme Es Cucons, una casa pagesa de mitjans del segle XVII decorada amb exquisida elegància on els clients van per buscar la tranquil.litat del pla.